De Unie


Uitzendbranche: CAO ABU-UZK loopt af

14 januari 2003 - Formeel loopt de ABU-UZK CAO, uw CAO, per 1 januari 2003 af. Althans, de één jaar bepalingen moeten verlengd of vernieuwd worden. Dat betekent dat er onderhandeld moet gaan worden.

Met inachtneming van de eerdere onderhandelingen met de ABU, het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie en het akkoord dat in november tussen partijen in de Stichting van de Arbeid (het stichtingsakkoord) werd bereikt, zijn de bijgaande voorstellen opgesteld.

U treft twee voorstellenbrieven aan: een voor de een jaar bepalingen en een voor de vijf jaar ofwel structuurbepalingen.

Omdat de ABU CAO niet uitblinkt in leesbaarheid en makkelijke toepasbaarheid, is in opdracht van de SMU een onderzoek gedaan naar nodige en mogelijke aanpassingen van de CAO.

De Unie erkent de conclusies van dat onderzoek, schakels genoemd, en wil graag naar een makkelijker te lezen en toe te passen CAO. Daar heeft de voorstellenbrief voor de vijf jaar bepalingen betrekking op.

Graag vernemen wij uw eventuele reactie op de bijgaande stukken, waarbij wij er vanuit gaan dat u zich, indien u niet reageert voor vrijdag 17 januari, kunt vinden in de voorstellen.

Voor uw reactie kunt u gebruik maken van het e-mail adres son-w@unie.nl, of van antwoordnummer 13002 te Eindhoven (5600 VE).

Wij vertrouwen erop u hiermede van dienst te zijn en tekenen,

Met vriendelijke groet,

Wim Brouwer
Bestuurder