Energis


isp klanten enertel beste in iping provider index 2002 Rotterdam, 14 januari 2003 - ISP klanten van telecom- en internet dienstverlener Enertel N.V. behoren tot de top-5 in de iPing Provider Index 2002. Alle ISPs in de top-5 2002 van analoge aanbieders zijn klant van Enertel. In de ISDN top-5 zijn de nummer 1, Freeler, en de nummers 2 en 4 klant bij Enertel. Ook de Consumentenbond heeft Freeler Voordelig in september 2002 op de eerste plaats gezet, voor zowel analoog als ISDN, als het gaat om betaalbaar en betrouwbaar internetten.

De meetcomputers van iPing Research BV hebben in 2002 meer dan anderhalf miljoen metingen uitgevoerd bij de 25 belangrijkste Nederlandse Internet Service Providers (ISPs). Deze metingen bestaan uit het inbellen met V.90/analoge- en ISDN-modems en het beoordelen van de ISPs op drie kwaliteitscriteria: de bereikbaarheid van de inbelnummers, de inlogtijd op het inbelnetwerk en de snelheid van de internetverbinding. Na weging en middeling van de meetgegevens over het jaar 2002 zijn de twee top-5 overall performance ontstaan.

Cees Meeuwis, Algemeen Directeur Enertel N.V.: "Voor ISPs zijn bereikbaarheid en de snelheid van de verbinding het allerbelangrijkst. En dat is precies waar Enertel erg sterk in is. Het is niet voor niets dat 80% van de onafhankelijke ISPs klant is bij Enertel. Solcon, die wij tot half december vorig jaar hebben mogen servicen, is zelfs nummer 1 analoog en 2 ISDN. Naast Internet Access leveren we ook de dienst Virtual ISP waar bijvoorbeeld Freeler sinds 2001 gebruik van maakt. In de ISDN provider index volgens iPing Research nemen zij de eerste plek in en in de analoge top-5 de tweede plek. Wij zijn bijzonder trots op deze resultaten."