BedrijfsautoRAI

14-01-2003

Mercedes-Benz Vaneo nu ook als Van

Speciaal voor de Nederlandse markt werd door het DaimlerChrysler Vehicle Preparation Center in Nijkerk een Van-versie van de Vaneo ontwikkeld, die vrij van BPM wordt geleverd.

De nieuwe Vaneo Van combineert de eigenschappen die kenmerkend zijn voor elke Mercedes-Benz personen- en bedrijfsauto, zoals een hoog comfort en een maximale veiligheid, met een forse nuttige laadruimte van bijna drie kubieke meter. Het Vehicle Conversion Center zorgt voor een dusdanige ombouw van de Vaneo tot Van, dat deze auto qua uitstraling tot in de kleinste details correspondeert met datgene wat van Mercedes-Benz verwacht mag worden.

Verschillende uitvoeringen
Zo wordt er een hoogwaardig tussenschot met ruit aangebracht, dat niet alleen de chauffeurscabine en laadruimte van elkaar scheidt, maar bovendien zorgt voor een goede geluidsisolatie. Verder wordt de laadruimte voorzien van een vlakke laadvloer en zijn de zijruiten vervangen door Window-look platen. De laadruimte is goed toegankelijk via een grote achterklep over de volle breedte van de laadruimte, en een schuifdeur links en rechts. De uitrusting van de cabine is bij de Van-versie geheel gelijk aan die van de Vaneo personenautouitvoering. Ook is de Vaneo Van met dezelfde motoren te leveren als deze versie, te weten drie benzinemotoren met vermogens van 60 kW (82 pk), 75 kW (102 pk) en 92 kW (125 pk), en twee common-rail dieselmotoren met een vermogen van 55 kW (75 PK) en 67 kW (91 PK). Basisversnellingsbak is een handgeschakelde vijfgangs transmissie, als optie is voor de versie met de krachtigste motoren een vijftraps automatische versnellingsbak te leveren of de AKS versnellingsbak waar het koppelingspedaal ontbreekt maar waarmee wel de normale schakel stappen gemaakt kunnen worden. Standaard uitrustingsniveau is de Vaneo Van Trend, tegen meerprijs is een Ambiente pakket te leveren.

Wendbaar en dynamisch
De Vaneo Van is de ideale bedrijfsauto voor ondernemers die behoefte hebben aan een forse en doelmatige laadruimte, maar daarnaast ook veel aandacht hebben voor comfort en veiligheid, en praktische eigenschappen als een maximale wendbaarheid en een dynamisch karakter. Daarnaast heeft de Vaneo Van met de Window-look platen een stijlvolle en luxe personenwagenachtige uitstraling. Daarmee onderscheidt de Vaneo Van zich van de concurrenten in het Midi MPV Van segment, hij biedt een pakket voordelen en eigenschappen die de ideale verhouding vormen tussen een efficiënte inzetbaarheid en een luxueuze stijl, voor een prijs die zonder meer vergelijkbaar is met die van de directe concurrenten in dit segment. De nieuwe Vaneo Van vormt een sterk aanbod voor bijvoorbeeld koeriersdiensten, voor bedrijven met een aantal serviceautos, voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die een voertuig zoeken voor gecombineerd zakelijk en privé gebruik in feite voor alle bedrijven die behalve aan de praktische mogelijkheden veel aarde hechten aan de uitstraling van hun bedrijfsautopark.