Ingezonden persbericht

Enterprise Protection Strategy van Trend Micro uitgebreid voor webgebaseerde oplossingen

Outbreak Prevention Services aangevuld met InterScan WebProtect 1.5 for ICAP

Cupertino, Californië, 14 januari 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert InterScan WebProtect 1.5 for Internet Content Adaption Protocol (ICAP). Deze oplossing integreert met Trend Micro Content Manager 2.5, waardoor het preventiebeleid van Trend Micro bij een virusuitbraak automatisch uitgevoerd wordt. Deze introductie onderstreept de uitbreiding van de Trend Micro Enterprise Protection Strategy met de webbeveiligingsoplossingen van Trend Micro.

InterScan WebProtect 1.5 for ICAP is ontwikkeld voor virussen als NIMDA en CodeRed, die het HTTP-protocol gebruiken voor de infectie. Volgens een onderzoek van het ICSA Lab zijn internet-downloads en webbrowsen verantwoordelijk voor bijna 20% van alle virusinfecties.

Om NIMDA-achtige bedreigingen te voorkomen, heeft Trend Micro InterScan WebProtect 1.5 for ICAP tot een integraal onderdeel van haar Enterprise Protection Strategy gemaakt. Deze unieke aanpak tegen gemengde aanvallen is gebaseerd op de afstemming van de diverse producten, diensten en expertise van Trend Micro voor de bescherming tegen alle aspecten van een virusuitbraak. In het geval van nieuwe uitbraken biedt het bedrijf speciale preventieve strategieën om de potentiële gevolgen van virussen, zoals denial of service-aanvallen op bedrijf-websites en wormen die zich via webverkeer manifesteren, te voorkomen. Via de Outbreak Prevention Services worden beheerders gewaarschuwd bij nieuwe bedreigingen en ontvangen ze een specifieke aanpak. Deze aanpak wordt automatisch toegepast om de aanval te blokkeren nog vóór het pattern file van het virus door het systeem is geaccepteerd.

"Voor daadwerkelijke bedrijfsbrede Outbreak Prevention Services moeten alle infectiekanalen beschermd worden, inclusief het webverkeer", aldus David Rowe, Executive Vice-President Worldwide Marketing van Trend Micro. "De uitbreiding van deze dienst met InterScan WebProtect 1.5 for ICAP garandeert onze klanten tijdige bescherming tegen de toekomstige gemengde aanvallen."

InterScan WebProtect 1.5 for ICAP is speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige virusbescherming voor het webverkeer van ondernemingen. Dit is mogelijk met web-caching-oplossingen die ICAP ondersteunen. Deze oplossingen realiseren de naadloze koppeling van caching-servers en applicaties van derde partijen, zoals antivirusdiensten. De integratie met caching-apparatuur op basis van ICAP 1.0 heeft geleid tot aanzienlijke prestatieverbeteringen voor de integratie met proxy- of firewall-apparatuur.

Om de prestatieverbeteringen voor real-time virusscans van webverkeer te realiseren, werkt Trend Micro nauw samen met vooraanstaande technologiepartners. InterScan WebProtect 1.5 for ICAP biedt 500% verbetering van de doorvoer in scenario's met ICAP 1.0-web-caching- apparatuur van Blue Coat en Network Appliance.

InterScan WebProtect 1.5 for ICAP werkt nauw samen met de in een organisatie aanwezige ICAP-caching-apparatuur. De webcontent wordt opgehaald door de caching-apparatuur en verstuurd naar de InterScan Protect-server voor virusscans. Wanneer de content virusvrij of schoongemaakt is, wordt de veilige content gecached en bij de eindgebruiker afgeleverd. De gecachede content is ook beschikbaar voor toekomstige verzoeken van gebruikers en hoeft niet nogmaals gescand te worden.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://uk.trendmicro-europe.com/