Ingezonden persbericht

Trend Micro introduceert nieuwe Messaging-beveiligingsproducten

Alle messaging-producten opgenomen in de Enterprise Protection Strategy en uitgerust met Outbreak Protection Services met verschillende lagen

Cupertino, Californië, 14 januari 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert vier nieuwe productversies voor haar Messaging-beveiligingsproducten. De nieuwe producten zijn speciaal ontwikkeld om virussen en andere gevaarlijke content in e-mail te blokkeren voordat deze doorgezonden worden naar het bedrijfsnetwerk, en dat nog vóór de viruskenmerken geïdentificeerd worden.

InterScan Messaging Security Suite 5.1 - voor Microsoft(tm) Windows(tm)-, UNIX- en Linux-platforms - biedt IT-beheerders een schaalbare en flexibele manier om e-mail-content te scannen en te filteren bij de internet-gateway. Dit vindt plaats op basis van de vastgestelde beveiligingsstrategie van een onderneming en voorkomt aanvallen tijdens een virusuitbraak. Bij de mailserver bieden ScanMail(tm) for Microsoft Exchange 6.1 en 3.81 en ScanMail for Lotus Notes(tm) 2.6 geïntegreerde virus- en content-scans, real-time rapportage en zeer flexibele, op regels gebaseerde instellingen voor het beveiligingsbeleid. Dit alles is mogelijk voor alle veelgebruikte mailservers die ingezet worden voor de controle en het beheer van de e-mailstromen binnen een bedrijfsnetwerk.

Deze nieuwe antivirus- en content-beveiligingsproducten ondersteunen de Trend Micro Enterprise Protection Strategy en bevatten Outbreak Prevention Services. Hierdoor beschikken beheerders over tijdige, gespecialiseerde methoden die de verspreiding van virusuitbraken of kwaadaardige code voorkomen. Deze methoden worden samengesteld door TrendLabs(tm) en verzonden via Trend Micro Control Manager die de toepassing op de juiste plaatsen in het netwerk beheert. Dit vindt plaats op basis van door een beheerder vastgestelde processen. De oplossingen zijn specifiek voor de kenmerken van elke afzonderlijk aanval en ontwikkeld om de gevolgen van een uitbraak te voorkomen voordat de bestandskenmerken voor het verwijderen van het nieuwe virus bekend zijn. Vanuit het centrale commandocentrum kan een IT-beheerder deze producten in een gedistribueerde, heterogene omgeving beheren.

Trend Micro biedt met deze nieuwe producten als enige antivirus- en content-beveiligingsoplossingen waarmee netwerkbeheerders het filterniveau van inkomende content op multiplatform-bedrijfsnetwerken en e-mail attachments zelf kunnen configureren en beheren. Bovendien biedt het bedrijf als eerste ondersteunende diensten voor de detectie van virussen die door klanten worden aangeleverd; dit alles met een boeteclausule. Deze dienst is onderdeel van de Trend Micro Virus Response Service Level Agreement (SLA). Deze SLA biedt gegarandeerd binnen twee uur virussupport, met een boeteclausule.

"Onze messaging-producten scannen op kwaadaardige content en beschermen bedrijfsnetwerken op basis van verschillende platforms. We zijn de enige leverancier die dynamisch gecreëerde methode, aanbiedt, die geschikt zijn voor uitbraakpreventie in elk product", zegt Richard Ku, Product Group Manager van Trend Micro. "Onze beveiligingsoplossingen voor messaging vormen de eerste beveiligingslinie tegen virusuitbraken en beperken de schade voor het bedrijfsnetwerk door virussen en server-downtime."

Door de combinatie met de nieuwe Trend Micro Control Manager 2.5 kunnen beheerders vanuit een centrale console werken. Zo kunnen ze producten op verschillende plaatsen en met diverse besturingssystemen op afstand beheren, serverclusters configureren, installaties en beheer uitvoeren en beschikken over geconsolideerde real-time rapportages.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://uk.trendmicro-europe.com/