Politie Gelderland-Midden

Onderzoek mishandeling door portiers afgerond
Publicatiedatum: 14-01-2003

Door de politie is het onderzoek afgesloten naar de mishandeling door twee portiers van een 28-jarige cafébezoeker in de nacht van donderdag op vrijdag 29 november j.l. op de Korenmarkt in Arnhem. Naast de twee portiers werd nog een 19-jarige man uit Oosterbeek als verdachte gehoord voor mishandeling van de Arnhemmer. Hij bekende ook meerdere schoppen te hebben uitgedeeld, omdat de 28-jarige man even daarvoor uit kwaadheid zijn fiets vernield zou hebben.

De twee portiers, een 25-jarige man uit Tiel en een 31-jarige man uit Deventer, werden op 30 november aangehouden en in verzekering gesteld terzake zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Zij hebben een verklaring afgelegd over hun aandeel in de mishandeling en zijn inmiddels na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Door de politie zijn een groot aantal getuigen gehoord. Uit het onderzoek blijkt dat er ook door anderen dan de verdachten mishandeling is gepleegd ten opzichte van het slachtoffer. De politie heeft de identiteit van deze mannen niet kunnen achterhalen. Het slachtoffer raakte enige tijd buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de man onder meer gekneusde ribben opgelopen had.

Het proces-verbaal is naar het Openbaar Ministerie gezonden. De officier van justitie beslist over het verdere verloop van het onderzoek.
Tevens gaat een afschrift van het proces-verbaal naar de regiopolitie Utrecht.
Daar wordt beslist of de portiers, werkzaam bij een beveiligingsbedrijf in deze regio, hun beveiligingspasjes mogen houden of dat deze (tijdelijk) worden ingenomen.
Bij navraag in Utrecht blijkt dat beiden op dit moment niet meer als portier werkzaam mogen zijn. Van een van hen is de beveiligingspas inmiddels verlopen en de ander is inmiddels niet meer bij dit bedrijf werkzaam.

voor nadere informatie:
Peter Meijer, communicatie AVZ, tel. 026-3524308
---

Arnhem, aanhouding
Publicatiedatum: 14-01-2003

Een 25-jarige inwoner uit Duiven werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. De man reed over de Zijpendaalseweg in Arnhem toen hij ter hoogte van de Sonsbeeksingel staande werd gehouden door de politie. De agenten troffen in zijn auto onder meer enkele inbrekerswerktuigen, messen en kentekenplaten aan. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beroving
Publicatiedatum: 14-01-2003

Een 33-jarige man uit Assen werd in de nacht van maandag op dinsdag op de Emmastraat door een drietal mannen in elkaar geslagen en van zijn portemonnee beroofd. Tijdens hun vlucht hebben de daders de portemonnee weer weggegooid. Zij namen alleen enkele tientallen euro's mee. Het slachtoffer liep enkele kneuzingen op. De politie heeft nog in de buurt rondgekeken maar trof de daders niet meer aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth, letsel door frontale botsing
Publicatiedatum: 14-01-2003

Bij een frontale botsing, dinsdag rond 10.00 uur op de Schapendrift, heeft een 68-jarige inwoner van Doorwerth een hoofdwond opgelopen. De man reed in zijn auto over de Schapendrift richting de Van der Molenallee. In een bocht naar rechts kwam zijn wagen op de andere weghelft terecht. Daar reed een 62-jarige plaatsgenoot in zijn auto. De twee wagens botsten frontaal op elkaar. Aan de botsing hield de 68-jarige een hoofdwond over; de andere automobilist had enkel een schaafwond op zijn arm. Ziekenhuisbehandeling was niet nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

District; variaties op een thema; houd de hand op uw knip! Publicatiedatum: 14-01-2003

In het district West-Veluwe Vallei lijkt een nieuwe smoes op te duiken om geld af te troggelen. Een alleraardigste jongeman laat weten dat hij bij uw buren logeert of verblijft, maar dat daar meubels afgeleverd gaan worden die contant betaald moeten worden. En omdat de buren zelf niet thuis zijn, vraagt hij u het geld voor te schieten! Helaas blijken een aantal (oudere) mensen hiermee voor enkele honderden euro's de dupe te zijn van een oplichter. Hand op de knip dus!

Feiten die op 24 december vorig jaar speelden in Lunteren; op 7 januari van dit jaar in Kootwijkerbroek en op 14 januari van dit jaar in Barneveld. Soortgelijke feiten blijken sinds december vorig jaar ook te spelen in de omgeving van Wezep (Noord- en Oost-Gelderland). Het is nog onduidelijk of hier één en dezelfde verdachte in het spel is. Conclusie is wel dat u helaas niet op zijn verzoek in kan gaan.

Burenhulp
Burenhulp is natuurlijk een goed ding. Maar zelfs daaraan zijn grenzen te stellen. Grenzen die helaas door anderen worden bepaald. Laat u niet verleiden door de vlotte babbel van een jongeman, neem hem zelfs niet mee naar het postkantoor of de bank om geld op te nemen. Meubels kunnen ook op een ander tijdstip of na het maken van een nieuwe afspraak worden geleverd. Of geef aan dat u eerst met de buren zelf (die u immers kent) wilt overleggen. Geef in elk geval geen geld aan vreemden.

Signalement
De vlotte babbelaar voldoet aan het volgende signalement. Hij is ongeveer 1.75 meter lang; heeft een blanke, zelfs wat bleke huidskleur en kort geknipt, donker blond of zwart haar. Hij moet ongeveer 20 à 25 jaar oud zijn. De jongen droeg een zwarte spijkerbroek en een donker zwart jack met iets roods daarin, dan wel een rood leren jack (colbert model). Hij droeg zwart leren, lage schoenen. Gedupeerden schrijven hem een `netjes voorkomen' toe.

De politie roept gedupeerden op te reageren. Zij probeert in overleg met politiemensen uit Noord- en Oost-Gelderland de identiteit van de verdachte te achterhalen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221