Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2003 Vervolgpersberichten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.15 u) Dinsdag, 14 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; inbraak Vanmorgen, dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een patisserie aan de Saroleastraat in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een grote ruit de patisserie binnengedrongen en hebben wat klein-/wisselgeld uit de kassa en allerlei snoep zoals chocolade en wafels, gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. De politie heeft vanmorgen op de Hoppenhof een 36-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Duisburg (D) aangehouden. Die hadden een zak met snoepgoed / wafels bij zich, waarvan de politie niet uitsluit dat die afkomstig zijn van deze inbraak. De aangehouden man was de politie opgevallen omdat zijn trui en jas helemaal onder de chocolade zaten en de zak met wafels bij hem op de grond stond. De zak met wafels werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van beide aangehouden verdachten bij de inbraak c.q. om op het spoor van de inbrekers te komen.

Wittem; snelheidscontrole
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgen op de Rijksweg in Wahlwiller (Wittem) een radar snelheidscontrole gehouden. Daarbij controleerde de politie totaal 403 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 96 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.