Provincie Noord-Holland

Opening vernieuwde locatie Bureau Jeugdzorg Alkmaar

Gedeputeerde Enno Neef, portefeuillehouder Zorg, Welzijn en Cultuur zal samen met wethouder Henk Eggermont van Alkmaar de opening van de vernieuwde locatie van Bureau Jeugdzorg in Alkmaar verrichten.

Een jaar geleden besloten Provinciale Staten volgens afspraken met de Ministeries van VWS en Justitie één provinciaal Bureau Jeugdzorg te vormen met regionale vestigingen. Het nieuwe provinciale bureau gaat de toegangspoort tot de jeugdzorg vormen, indicaties stellen, kortdurende hulp verlenen en als advies en meldpunt bij (vermoeden van) kindermishandeling optreden. Hiermee wordt vooruitgelopen op de nieuwe Wet op de jeugdzorg. Die wet zal volgens planning over een jaar (op 1 januari 2004) van kracht worden.

Gedeputeerde Neef zal tijdens de opening stilstaan bij de nieuwe Wet op de Jeugdzorg. Deze nieuwe wet kent voor het eerst een wettelijk recht op jeugdzorg. Neef roept het kabinet op voldoende middelen vrij te maken om dit recht waar te kunnen maken.

Neef maakt zich verder sterk voor het aanpakken van de wachttijden en wachtlijsten in de Jeugdzorg in Noord-Holland. De gedeputeerde is van mening dat het nieuwe kabinet moet beginnen met de doeluitkering voor de jeugdzorg te vergroten zodat de wachtlijsten structureel bestreden kunnen worden.

Tot slot is het volgens Neef van het grootste belang dat de aansluiting van het jeugdzorgbeleid op het locale jeugdbeleid gewaarborgd is.

Inlichtingen: Jurgen van de Wal, tel. (023) 514 34 65 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07 Marieke Ottevanger 14-1-2003 15:56:00