Nieuwsbericht

maandag, 14 januari 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heiloo, maandag 13 januari 2003.
Op verschillende wegen binnen de gemeente Heiloo werden snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 70
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u.
Tijdens deze controles werden drie bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, maandag 13 januari 2003.
Maandagavond werd een 39-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Provincialeweg N245. Kort daarvoor had de man in Alkmaar aan twee agenten gevraagd of zij geld konden wisselen voor een parkeermeter. De agenten roken dat hij alcohol had gedronken en adviseerden de bestuurder niet meer te gaan rijden. Dit advies sloeg de man in de wind en hij reed weg met zijn auto. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij blies 535 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, dinsdag 14 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 34-jarige bestuurder van een personenauto uit Heemskerk aangehouden op het verkeersplein Kooimeer. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 480 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Snelheidscontrole
Bergen, maandag 13 januari 2003.
Op maandag tussen 15.30 en 16.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Kanaaldijk waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 730
Aantal overtredingen: 17
Hoogst gemeten snelheid: 107 km/u.

Snelheidscontrole
Alkmaar, maandag 13 januari 2003.
Op maandag tussen 15.30 en 16.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Schermerweg, waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 60
Aantal overtredingen: 20
Hoogst gemeten snelheid: 89 km/u.

Ramen vernield
Castricum, dinsdag 14 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werden twee ramen vernield van een woning aan de Zeeweg. Een buurtbewoner werd wakker van het lawaai en zag drie personen wegrennen naar een auto die klaar stond bij een rotonde. Het bleek dat de daders twee thermopane ramen hadden vernield met een aantal brokstukken van een gewassen grindtegel. De vernieling moet hebben plaats gevonden omstreeks 03.00 uur.

NOORDKOP

Brand in schuur
Schagen, maandag 13 januari 2003.
Maandagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Seringenhof dat er brand was uitgebroken in een schuurtje achter zijn woning. Kort daarvoor had hij een stop vernieuwd omdat het licht in zijn woning was uitgevallen. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan door een probleem met de frituurpan in het schuurtje. Een buurman wist het brandje te blussen met een brandblusser. De schade bleef beperkt tot een vernielde frituurpan en rookschade.

Snelheidscontrole
Middenmeer, dinsdag 14 januari 2003
Op dinsdag tussen 09.30 en 11.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 6
Hoogst gemeten snelheid: 115 km/u.

Vrouw gewond na val
Den Helder, maandag 13 januari 2003.
Dinsdagavond raakte een 21-jarige vrouw gewond nadat zij ten val was gekomen op de Torplaan. Het slachtoffer liep daar over een voetgangersoversteekplaats toen zij een auto zag komen. Deze auto reed met grote snelheid en de vrouw had in de gaten dat de auto niet zou stoppen om haar over te laten steken. Daarom maakte zij een sprong om een aanrijding te voorkomen en kwam ten val. Zij raakte hierbij gewond aan haar maag en hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De auto die bij het voorval betrokken was is rood van kleur en vermoedelijk van het merk Opel, type Kadett. Eventuele getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder.

WESTFRIESLAND

Eenzijdig ongeval
Wognum, maandag 13 januari 2003.
Op maandagavond omstreeks 23.55 uur reed een 55-jarige vrouw uit Wieringerwerf in een personenauto over de A7 in de richting Wieringermeer. Bij de afslag Wognum stak er plotseling een beest de weg over. De vrouw remde hiervoor, raakte in de slip en kwam met haar auto in de berm tot stilstand. In verband met mogelijk rugletsel werd zij voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Alcoholcontrole
Hoorn, dinsdag 14 januari 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.50 uur werd op de Willemsweg te Hoorn de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige man uit Spierdijk bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 895 ugl. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal, terwijl ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was opgevallen omdat hij een vluchtheuvel aan de verkeerde kant voorbij reed. Bij controle bleek de man al zeven keer eerder met drank te zijn gecontroleerd.

Verlichtingscontrole
Wognum - Hoorn, dinsdag 14 januari 2003.
Op dinsdagmorgen werden verlichtingscontroles uitgevoerd op de Nieuweweg te Wognum en de Berkhouterweg en de Weel in Hoorn. In totaal kregen 47 fietsers een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Bedrijfsinbraak
Obdam, maandag 13 januari 2003.
Tussen vrijdag 17.30 uur en maandag 06.00 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Braken in Obdam. Uit het bedrijf werd een computer en een lastrafo weggenomen. Het pand vertoonde geen braaksporen. Mogelijk zijn de daders binnen gekomen via een elektrisch bediende toegangsdeur. De deur kan worden geopend met een afstandsbediening. Het is niet onmogelijk dat de inbrekers gebruik hebben gemaakt van een "valse" afstandsbediening.

Aanrijding met letsel
Wervershoof, dinsdag 14 januari 20903.
Op dinsdagmorgen omstreeks 11.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Veenakkers - Driehuizen te Wervershoof. Een 34-jarige man uit Andijk reed in een personenauto over de Driehuizen en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een 31-jarige vrouw uit Wervershoof in een bedrijfsauto. Hierdoor ontstond een aanrijding. Door de botsing raakten beide voertuigen naast de weg. De bedrijfsauto belandde gedeeltelijk in een sloot en de personenauto in een droogstaande greppel. Beide chauffeurs en twee inzittenden (het zoontje van de Wervershoofse en de schoonvader van de man uit Andijk) werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.