Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

dinsdag 14 januari 2003

Verlichtingsactie

Tilburg In het kader van de lopende (fiets-)verlichtingsactie werden er in Tilburg weer op diverse plaatsen controles uitgevoerd waarbij in totaal 40 processen-verbaal werden uitgeschreven. Maandagmiddag tussen 17.30 en 18.00 vielen er namelijk acht processen-verbaal op de Vierwindenlaan. Rond dezelfde tijd vond ook een controle in de Tuinstraat plaats. Daar kregen negen fietsers een proces-verbaal. Ook vanmorgen werden weer controles gehouden op het voeren van goede verlichting. Daarbij kregen twaalf fietsers op de Goirkekanaaldijk een bekeuring. Ook op de Tuinstraat vielen weer zeven bekeuringen en in de omgeving Gilzebaan/Reeshofweg kregen vier personen een proces-verbaalDe verlichtingsactie gaat voorlopig nog door.

Bewakers overlopen inbrekers

Tilburg Twee bewakers van de Rabobank aan de Spoorlaan hebben afgelopen nacht, rond de klok van 01.10 uur kunnen voorkomen dat twee inbrekers er met computers van door gingen. De twee bewakers reageerden alert op een inbraak melding en zagen aan de Spoorlaan twee mannen de bank uit komen lopen met een computer in hun handen. Direct riepen zij die inbrekers aan. Deze lieten de computer echter uit hun handen vallen en zetten het op een lopen. Ze werden niet meer teruggevonden. Wel werd een auto, die vermoedelijk door de inbrekers werd gebruikt, in beslaggenomen door de gewaarschuwde politie.

Dief excuseert zich: sorry ik heb honger

Tilburg Een nog onbekende winkeldief bleef vannacht om 01.45 uur erg netjes tijdens de diefstal van enkele goederen uit een shop van een benzinestation aan de Kempenbaan in Tilburg. De man was daar een uur eerder binnen gekomen en had doelloos rondgehangen zonder iets te kopen of te nuttigen. Na dat uurtje pakte hij een blikje fris, een zak chips en een doos koeken uit het rek. Daarmee liep hij de winkel uit terwijl hij verontschuldigend tegen de caissière riep: sorry ik heb honger. De winkeldief is op video vastgelegd.

Geen helm, gewond aan hoofd

Tilburg - Een 16 jarige jonge man uit Tilburg moest vandaag zijn verwondingen aan het hoofd laten hechten nadat hij op de Primus van Gilsstraat was aangereden. Deze 67 jarige automobilist wilde rechtsaf slaan maar zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 16 jarige Tilburger ten val kwam. Omdat hij niet de verplichte helm droeg liep hij darbij verwondingen aan het hoofd op. Toen deze in het ziekenhuis gehecht waren kon hij weer naar huis.

Stalker aangehouden

Tilburg - De politie van het team Wilhelminapark heeft vanochtend een 75 jarige Tilburger aangehouden die er van wordt verdacht de laatste anderhalf jaar ten minste vier vrouwen te hebben gestalkt. Dit gebeurde voornamelijk in de omgeving Wilhelminapark / Jan Heijnstraat. De man volgde de dames in een grijze ford KA en viel hen lastig door hen aan te spreken of op te wachten. Dit nam dusdanige vormen aan dat deze aangeefsters hun levensritme, zoals werktijden en plaatsen om boodschappen te doen, aanpaste om aan de aandacht van de man te ontsnappen. Door zijn voortdurende aandacht werden ze bang van de man, alhoewel hij niet agressief werd of seksuele avances maakte. Vier vrouwen, die in leeftijd variëren van 22 tot 46 jaar, deden inmiddels aangifte, maar de politie denkt dat er meer vrouwen door de man zijn lastig gevallen. Zij neemt de zaak bijzonder serieus op en daarom is de man inmiddels in verzekering gesteld en zal hij worden voorgeleid voor een rechter commissaris.

Bron: Rob Luijten