Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14 januari 2003

Franse douane onderschept 30 kilo softdrugs dankzij A-team

BREDA: Een snelheidsovertreding op de A-16 zette het A-team gisteravond op het spoor van een 19-jarige Fransman die in zijn auto circa 24 kilo hennep en 6 kilo hasj vervoerde. Hij kon door de Franse douane ter hoogte van Arras worden staande gehouden. De samenwerking met de Franse opsporings-instanties verliep voortreffelijk mede door de Franse collega`s die gisteravond met het A-team meedraaiden.

Agenten van het A-team zagen dat gisteravond omstreeks 18.00 uur een Franse auto met veel te hoge snelheid over de A-16 in de richting van de grens reed. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan werd echter geen gevolg gegeven. In de auto van het A-team waren gisteravond ook Franse politiemensen aanwezig. Zij gaven de bijzonderheden van de doorgereden bestuurder direct door aan de Franse opsporingsinstanties. Ook de Belgen werden geïnformeerd. Zij konden echter door de zeer hoge snelheid van verdachte niet tijdig anticiperen. De verdachte reed namelijk op met soms ruim 200 kilometer per uur in de richting van Antwerpen en passeerde daarbij links en rechts voertuigen ook via de vluchtstrook. De agenten van het A-team volgden op veilige afstand. Ter hoogte van Arras werd door de Franse politie en douane een wegblokkade opgeworpen. Zij hebben de 19-jarige bestuurder aangehouden. In zijn auto, die gestolen bleek te zijn, werd circa 30 kilo softdrugs gevonden. Het ging om circa 24 kilo hennep en 6 kilo hasj. De verdachte is ingesloten.

Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur in een woning in de Haagse Beemden te Breda de 56-jarige bewoner ter zake mishandeling aangehouden. De politie kreeg een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse bleek dat vader en zoon met elkaar aan het vechten waren. De vader bleek niet voor rede vatbaar te zijn en was onder invloed van alcohol. Ook richtte hij zijn agressie op de agenten die hem aanhielden. Een van de agenten werd in het gezicht geslagen, terwijl de ander door hem bij de keel werd gegrepen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt man aan in Rijsbergen

Rijsbergen: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die bij zijn ex-vrouw in Rijsbergen voor de deur amok had gemaakt. Agenten zagen hem in de omgeving van haar woning in zijn auto rijden. Zij constateerden dat hij onder invloed van alcohol was. Hij maakte daarop aanstalten weg te rijden. Het gelukte de bestuurder om zijn voertuig in een versnelling te zetten. De politiemensen hoorden dat de motor van het voertuig op toeren kwam en zagen dat het voertuig snel naar voren reed. Dit alles terwijl de agenten de bestuurder nog vast hadden en voorovergebogen in het voertuig hingen. De agenten kwamen daarop ten val en liepen lichte verwondingen op. Hierop zijn verschillende politieauto`s in de richting van Rijsbergen gereden. De verdachte werd gelokaliseerd op de Molenstraat en kon daar zonder verdere escalatie worden aangehouden. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn.

Team Tuinzigtlaan houdt snelheidscontrole en deelt parkeerboetes uit

BREDA: Maandagavond 13 januari jl. heeft het team Tuinzigtlaan met de radarwagen op de Haagweg ter hoogte van de begraafplaats tussen 17:20 uur en 18:25 uur een snelheidscontrole gehouden. Het verkeer in de richting van de Tuinzigtlaan werd gecontroleerd met staande houding. De snelheid van 171 voertuigen werd gemeten. Hiervan kregen 13 bestuurders een bekeuring. t/m 10 km/u 7

1 t/m 15 km/u 3 16 t/m 20 km/u 1
26 t/m 30 km/u 2

---
totaal 13

Verder werden, in het kader van het project waarmee de parkeeroverlast in Princenhage wordt bestreden, gisteren 10 bekeuringen uitgedeeld. Dit gebeurde aan de Doelen, Posthoornstraat en Haagweg.

Aanrijding met letsel

KLUNDERT: Op dinsdag 14 januari 2003 omstreeks 12.10 uur vond er op de kruising van de Provincialeweg 406 met de Zuidelijke Randweg te Klundert een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. Hierbij raakte de bestuurster van de personenauto zwaargewond. Zij is in kritieke toestand met een ambulance onder begeleiding van de politie overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam.

Omstreeks genoemd tijdstip reed de 33-jarige bestuurder uit Zoetermeer van de vrachtauto over de Zuidelijke Randweg in de richting van Moerdijk. Bij genoemde kruising wilde hij de Provinciale Weg oversteken. Hierbij is hij zonder te stoppen deze weg opgereden. Daar kwam hij in aanrijding met een personenauto die over de Provinciale Weg reed in de richting van Klundert. De personenauto is met een snelheid van ongeveer 70 km/uur met de voorzijde tegen de linkerflank van de vrachtauto gereden. Door de aanrijding raakte de bestuurster van de personenauto bekneld. Het betreft een 37-jarige vrouw uit Klundert. De brandweer heeft haar samen met de GGD uit het voertuig gehaald. De traumahelikopter is ter plaatse geweest en heeft geassisteerd. De bestuurder van de vrachtauto verklaarde de personenauto niet gezien te hebben. De Provinciale Weg is vanaf de oprit Roosendaal ongeveer 1 1/2 uur afgesloten geweest.

Arbeidsongeval

CHAAM: Een 32-jarige man uit Wageningen is vanmorgen omstreeks 09.45 uur bij een arbeidsongeval op de Ginderdoorstraat door een val van een dak zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer is op de Intensive Care opgenomen. Hij was namens een bedrijf bezig met asbestsaneringswerkzaamheden op het dak van een voormalige varkensstal. Hierbij is de man door nog onbekende oorzaak ten val gekomen, waarbij hij circa 5 meter lager terechtkwam op de betonnen stalvloer. De traumaheli werd in kennis gesteld maar door het ambulancepersoneel niet afgewacht. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Zakkenrollerij

BREDA: Een 23-jarige Oosterhoutse was maandagmiddag omstreeks 13.00 uur in gezelschap van een collega, aan het pinnen op Moerwijk. Ze stak portemonnee met pinpas hierna in haar spijkerbroek. Hierna werden zij aangesproken door een man. Hij vroeg hoe zij stonden tegenover het doodknuppelen van zeehondjes. In het winkelcentrum vroeg de man of hij meerdere vragen mocht stellen over dit onderwerp. Hier voegde zich een vrouw bij hen. De vrouw had een lijst om te tekenen. Even later kwam er nog een andere man achter aangeefster staan. Aangeefster heeft de lijst getekend en is hierna naar AH gelopen. Hierna bleek dat haar portemonnee was gestolen. Het slachtoffer vermoedt dat het drietal haar portemonnee gestolen heeft. Signalement vrouw: haar met veel vlechtjes. Zij droeg veel goud en had een gouden hoektand. Vrouw was donker getint.Signalement man die aangeefster aansprak: 35 jaar, opvallend litteken op zijn rechterwang, zwart kroeshaar. Signalement derde man: getint, haardracht rechtopstaande dreadlocks.

Auto in brand

BREDA: Aan de Sluisstraat in Breda is gisterenmiddag omstreeks 16.20 uur een personenauto uitgebrand. Eerder was in deze auto ingebroken. De brand is vermoedelijk aangestoken. De brand is door de brandweer geblust.

Inbraak bedrijf

MOERDIJK: In het weekeind is ingebroken in een bedrijf aan de Plaza te Moerdijk. Men is binnengekomen door van een aangrenzend pand een deur te forceren. Via dit pand heeft men een viertal gaten geslagen in de muur, om zo binnen bedoeld bedrijf te komen. Vermoedelijk zijn de daders iedere keer op een verkeerde plaats uitgekomen en hebben daarom het pand onverrichter zake verlaten.

Aantreffen XTC-afval

ZEVENBERGEN: Maandagavond omstreeks 23.30 uur is aan de Nieuwe Weg te Zevenbergen een dertigtal vaten, vermoedelijk met XTC-afval gevonden. De vaten zijn afgevoerd. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van deze vaten.

Bron: Willem van Hooijdonk