Gemeente Heeze-Leende


Opheffing voorrangsregeling op een gedeelte van de Dorpstraat te Leende

Na de op handen zijnde reconstructie van de Dorpstraat te Leende zal op een gedeelte van deze weg geen voorrangsregeling meer gelden.

Op 23 september 2002 heeft de gemeenteraad het recontructieplan voor de Dorpstraat in Leende vastgesteld. Voor de reconstructie van de Dorpstraat was ook een verkeersbesluit nodig. Daarom heeft het college besloten dat een gedeelte van de Dorpstraat, vanaf de Valkenswaardseweg tot de brug van Zevenhuizen, wordt ingericht als 30 km/uur weg en een gedeelte op Zevenhuizen, tussen de brug over de Aa en Maarheezerweg Noord tot 60 km/uur weg.

Bij een snelheid van 30 km/uur is wettelijk vastgelegd dat die weg geen voorrangsweg mag zijn. Het bord B1 (voorrangsweg) wordt volgens het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) niet toegepast op 30 km/h wegen en in 30 km/h zones. Het college heeft daarom besloten om op het gedeelte van de Dorpstraat, vanaf de Valkenswaardseweg tot de brug van Zevenhuizen te Leende, de voorrangsregeling na de reconstructie op te heffen. In april van dit jaar zal de gemeente starten met de werkzaamheden aan de Dorpstraat in leende. Ruimschoots van tevoren zal de gemeente een informatieavond houden over de planning en aanpak van de werkzaamheden.