Vendex KBB NV

V&D neemt aandelen Vendopolis over van Achmea

Vroom & Dreesmann Warenhuizen B.V., onderdeel van het detailhandelsconcern Koninklijke Vendex KBB, wordt volledig eigenaar van assurantiebedrijf Vendopolis B.V. in Utrecht. V&D, dat een belang heeft van 45% in Vendopolis, is voornemens de resterende aandelen (55%) van Achmea Verzekeringsholding N.V. over te nemen. De betrokken ondernemingsraden is om advies gevraagd.

De transactie past in de strategie van V&D en moedermaatschappij Vendex KBB om een actievere rol te gaan spelen op het gebied van financiële dienstverlening. Vendopolis is een intermediair van financiële producten, in het bijzonder verzekeringen. Deze producten worden onder de naam van V&D verkocht via eigen balies in de grootste 29 V&D-warenhuizen. Door de activiteiten volledig in eigen hand te nemen kan een impuls worden gegeven aan de verkoop van financiële producten via het warenhuis.

Ook andere concernondernemingen (HEMA, de Bijenkorf) werken plannen uit voor het aanbieden van financiële producten aan hun klanten. Voor productontwikkeling, advisering en ondersteuning heeft Vendex KBB vorig jaar een nieuwe concernactiviteit opgericht: Vendex KBB Consumer & Financial Services B.V. Deze onderneming zal nauw betrokken worden bij de uitbreiding en de exploitatie van het dienstenpakket van Vendopolis. Voor de negentig medewerkers van Vendopolis heeft de transactie voorzover thans is te voorzien geen gevolgen. Zij blijven in dienst van Vendopolis en behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden.

Public relationsInvestor relations
Peter van Bakkum, tel. 020 - 5490 432Marius Zomer, tel. 020 - 5490 509