Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 14 januari 2003

Op dinsdag 14 januari 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Startnotitie ISV-subsidie Vuykterrein
Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een eerste start te maken met de inrichting van het Vuykterrein tot recreatiegebied. In samenwerking met een aantal bewoners is een nieuw inrichtingsplan opgesteld dat in fasen zou kunnen worden uitgevoerd. Vanuit de ISV-gelden is een bedrag van tenminste 453.780,-- beschikbaar voor de inrichting van het terrein. Het college vraagt de raad dit geld, aangevuld met middelen voortvloeiend uit een herallocatie van vrijvallende ISV-gelden en een bedrag uit het budget Recreatienota, beschikbaar te stellen voor de eerste fase van het project. Het project Vuykterrein staat bovenaan de prioriteitenlijst projecten stedelijke vernieuwing 2000-2005 en is een van de opdrachten uit het Stadswerkplan Capelle 2020.

Principeverzoek tot vestiging van een Tango tankstation Het college stelt de commissie Ruimte voor in te stemmen met de vestiging van een Tango tankstation bij Autobedrijf Verhoeve B.V. aan de Hoofdweg 30. Het gaat hierbij om een binnenplanse vrijstelling.

Aanwijzing lid algemeen bestuur Recreatieschap Hitlandbos Het college stelt de gemeenteraad voor in plaats van de heer G.J.M. van den Akker de heer M. Beugeling aan te wijzen als lid van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Hitlandbos. Aanleiding is het vertrek van raadslid de heer Van den Akker met ingang van 1 januari 2003.

Kunstijsbaan
Het college heeft kennisgenomen van het gemeentelijk verweerschrift inzake het beroep van de Stichting 400Meter Kunstijsbaan, dat op 5 december 2002 bij de Rechtbank Rotterdam is ingediend. De rechtbank Rotterdam wordt hierin verzocht het beroep niet-ontvankelijk te verklaren.

Programmaraad kabeltelevisie
Het college stelt de commissie Ruimte voor een gezamenlijke programmaraad in te stellen met de gemeenten Bergschenhoek, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. De kabelnetten van deze gemeenten zijn gekoppeld aan het net van Capelle aan den IJssel. Volgens de Mediawet moeten gemeenteraden van gemeenten met gekoppelde netten een gezamenlijke programmaraad instellen.

Organisatie- en formatieplan deelsector Uitvoering Het college heeft kennisgenomen van het besluit van de gemeentesecretaris om het organisatie- en formatieplan Uitvoering definitief vast te stellen per 1 januari 2003.

Ondermandaat verkeersbrigadiers en verkeersregelaars Het college geeft toestemming aan de korpschef van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond voor ondermandaat aan de manager van de regionale unit EXO om verkeersbrigadiers en verkeersregelaars aan te stellen. Ook geeft het college toestemming aan de districtschef van district Oost om de door hem aan te wijzen ambtenaren ondermandaat te verlenen om verkeersbrigadiers en verkeersregelaars aan te stellen.

Vrijkomend budget gemeentearts
Het college heeft ingestemd met het overhevelen van de helft van het budget van de gemeentearts naar Sociale Zaken t.b.v. het adviseren over het verlenen van Bijzondere Bijstand. De andere helft wordt overgeheveld naar het Indicatieorgaan Capelle/Krimpen t.b.v. het beoordelen van verzoeken inzake parkeerplaatsen, parkeerkaarten, verhuiskosten en medische urgenties. Aanleiding is de beslissing van de gemeentearts om haar dienstbetrekking op te zeggen. Het college verzoekt het presidium het voorstel te agenderen voor de vergadering van de commissie Dienstverlening en de gemeenteraadsvergadering.

Derdekwartaalverslag 2002 DCMR Milieudienst Rijnmond Het college heeft kennisgenomen van het derdekwartaalverslag 2002 van de DCMR Milieudienst Rijnmond.

Bezoldigingsverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2002 Het college heeft de Bezoldigingsverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2002 vastgesteld. Met het vaststellen van deze nieuwe verordening heeft een actualisering en modernisering van het bestaande belonings- en bevorderingsbeleid plaatsgevonden. Het aantal beloningsintrumenten is uitgebreid met als doel het management in staat te stellen sneller en doelmatiger belonings- en bevorderingsbeslissingen te kunnen nemen en zodoende de flexibiliteit van het management te verhogen.

Herziening beschikking 2002 Stichting Jongerenwerk Capelle aan den IJssel
Het college heeft ingestemd met de gewijzigde subsidiebeschikking van de Stichting Jongerenwerk Capelle aan den IJssel voor het jaar 2002. De prestatieafspraken over 2002 moesten gewijzigd worden als gevolg van de nieuwe CAO Welzijn en de noodzakelijke intensivering van de professionele begeleiding van vrijwilligers.

Benoeming stembureauleden
Het college heeft de stembureauleden voor de Tweede Kamer Verkiezingen benoemd.

Voorstel tot het aansluiten van de gemeente Capelle aan den IJssel bij de Uitwerkingsovereenkomst
Het college heeft besloten om aan te sluiten bij de Uitwerkingsovereenkomst (UWO), met terugwerkende kracht per 1 januari 2003. Met dit besluit wordt uitvoering gegeven aan het in februari 2002 met de vakbonden van overheidspersoneel gesloten convenant. In de Uitwerkingsovereenkomst, waarbij gemeenten zich vrijwillig kunnen aansluiten, zijn de bepalingen over de rechtspositie opgenomen die niet staan in de voor alle gemeenten geldende Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten (CAR).

Vrijstelling van hoogtematen bestemmingsplan Fascinatio Het college heeft besloten de commissie Ruimte nader te informeren over de mogelijkheid om het college een algemene verklaring van geen bezwaar te verlenen. Hiermee kan het college vrijstelling van hoogtematen verlenen voor bouwaanvragen voor Fascinatio. Deze algemene verklaring van geen bezwaar zorgt ervoor dat bouwaanvragen vlot kunnen worden afgehandeld en de wijk Fascinatio soepel verder kan worden ontwikkeld. Het college verzoekt de commissie deze verklaring af te geven.