Politie Midden- en West Brabant

Drugstransport opgerold: 6 aanhoudingen

Breda, 14 januari 2003

Zes mannen aangehouden voor drugstransport en grootscheepse diefstal

BREDA: De politie heeft maandagavond, in samenwerking met haar Engelse collegas, een georganiseerd drugstransport naar Engeland opgerold. Hierbij zijn zes mannen aangehouden en werd 25 kilo heroïne, met een straatwaarde van 2,5 miljoen euro, in beslag genomen.

Aanhoudingen Nederland

De 32-jarige hoofdverdachte, afkomstig uit Breda, en de overige verdachten (een 43-jarige man uit Breda, een 45-jarige man uit Sprundel en een 46-jarige man uit Etten Leur) zijn allen verbonden aan een Bredaas transportbedrijf. De vier worden er van verdacht zich op grote schaal bezig te hebben gehouden met drugstransporten. Daarnaast zouden zij zich hebben beziggehouden met het stelen van opleggers.

Op zes plaatsen werden doorzoekingen verricht. In een loods bij een transportbedrijf in Breda en in een loods elders in Nederland werd voor enkele tonnen aan gestolen goederen aangetroffen. Daarnaast doorzocht de politie twee woningen in Breda en een woning in Sprundel. Bij het aanhouden van de verdachten en het doorzoeken van de locaties werden zon 60 politiemensen ingezet.

Aanhoudingen Engeland

Even buiten Londen kon de Engelse politie twee personen aanhouden tijdens de overdracht van 25 kilo heroïne. Het betreft een 33-jarige vrachtwagenchauffeur en een 34-jarige man die de drugs in ontvangst nam.

Samenwerking

Het onderzoek is in handen van de divisie Recherche en heeft enkele maanden geduurd. Dankzij de soepele samenwerking met politie en douaneautoriteiten in Engeland en kon dit georganiseerde drugstransport worden opgerold. Bij de divisie Recherche hebben 12 mensen aan de zaak gewerkt.

Bron: Manon Erkens