Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

14 januari 2003

Team Geertruidenberg - Drimmelen Onder invloed een auto besturen RAAMSDONKSVEER: Werd vannacht op de Wilhelminalaan een 41 jarige bestuurster van een personenauto uit Waspik betrapt op het rijden onder invloed. Na een blaastest op het bureau had zij een een adem-alcoholgehalte van 480 ug/l. Zij werd met een rijverbod en een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen naar huis gestuurd.

Vaten afval aangetroffen LAGE ZWALUWE: Werd gisteravond op de Landekensdijk een 40 tal illiegaal gedumpte vaten met een onbekende vloeistof aan getroffen. Naar de herkomst van deze vaten stelt de politie een onderzoek in. De politie sluit niet uit dat de vaten mogelijk afkomstig zijn van een XTC laboratorium. De vaten zullen worden geruimd door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Team Oosterhout
Hennepkwekerij opgerold
OOSTERHOUT: Vanmiddag heeft het politie in een bedrijfspand aan de Nijberheidsweg een professioneel opgezette hennepkwekerij aantroffen. In het In totaal stonden er 1560 hennepplanten, 120 assimilatielampen en 4 koolstoffilters. De voeding van de planten werd electronisch geregeld. De stroom werd illegaal vanaf een hoofdkabel afgetapt. De kwekerij is in zijn geheel door de politie ontmanteld. Het onderzoek naar de exploitant(en) van de kwekerij vindt op dit moment plaats. Nader bericht volgt.

Onderzoek schietincident vordert Het onderzoek naar het schietincident dat in Oosterhout plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag vordert gestaag. Naast de reeds drie aangehouden personen zijn in de loop van het onderzoek nog twee personen te weten een 22 jarige vrouw uit Geertruidenberg en een 27 jarige man uit Oosterhout aangehouden. Beiden zijn na te zijn gehoord weer in vrijheid gesteld. Morgen worden de 31 jarige Oosterhoutse vrouw en haar 37 jarige vriend voorgeleid aan de officier van justitie te Breda. De 35 jarige broer van de 31 jarige vrouw wordt hangende het onderzoek nog vastgehouden. Het slachtoffer de 33 jarige man ligt nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Het schieten ontstond na een oneinigheid tussen de zwaar gewonde man en de twee verdachten die morgen aan de officier van justitie worden voorgeleid. Het wapen waarmee is geschoten is nog zoek.

Bron: Henk Ketelaar