Politie Midden- en West Brabant

Persbericht Divisie Recherche

Breda, 14 januari 2003

Brand in Roosendaal

ROOSENDAAL: In aansluiting op het persbericht van Enny de Wit over de brand aan de Boulevard het navolgende: De 33-jarige man die vannacht werd aangehouden is vandaag verhoord. Uit zijn verklaring komt naar voren dat de brand vermoedelijk ontstaan is doordat de vlam is geslagen in een (ouderwetse) fritespan die hij op het gas heeft gezet. Er was voor de politie geen aanleiding om deze verdachte langer vast te houden. Hij is derhalve in vrijheid gesteld.

Inbraak

OUD GASTEL: Aan de Veerkensweg werd afgelopen nacht ingebroken in een in aanbouw zijnde woning. Er werden diverse materialen van de elektricien gestolen.

Inbraak vrachtauto

STAMPERSGAT: Aan de Noordzeedijk werd deze nacht ingebroken in een vrachtauto. De radio cd speler werd gestolen.

Gestolen auto weer terecht

BERGEN OP ZOOM: Belde een bewoner van het Hyacintenveld te Bergen op Zoom dat zijn auto, Citroen AX gestolen was. Dit had op 13-01-03 tussen 22.00 en 24.00 uur plaatsgevonden. Korte tijd later belde hij de politie terug dat hij zijn auto 300 meter verderop zelf had terug gevonden, echter zonder de autoradio. De auto stond in het Lupineveld geparkeerd.

Inbraak woning

HOOGERHEIDE: Maandagavond werd door een bewoonster van een woning aan de Heistraat in Hoogerheide ontdekt dat er was ingebroken. De daders kwamen de woning binnen door het verbreken van een ruit aan de achterzijde van de woning. Uit de woning, die geheel werd doorzocht, worden onder andere sieraden, een slof sigaretten en een slof shag, vermist.

Inbraak woning

OSSENDRECHT: Een bewoonster van een woning aan de Pottenbergen in Ossendrecht ontdekte maandagavond bij thuiskomst dat er in de loop van maandagmiddag was ingebroken in haar woning. De daders kwamen de woning binnen door het verbreken van een ruit aan de achterzijde van de woning. Uit de geheel doorzochte woning wordt onder andere een videorecorder vermist.

Controle schoolgaande jeugd

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdagochtend op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide, een controle gehouden op schoolgaande jeugd. In totaal werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting.

Parkeertoezicht

HOOGERHEIDE: Ter hoogte van het gemeentehuis in de Jan van der Heijdenstraat in Hoogerheide, werden dinsdagochtend 5 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in het aldaar geldende stopverbod.

Verlaten plaats ongeval

STEENBERGEN: Naar zoals nu pas bekend werd, raakte een aan het Doktersdreefje in Steenbergen geparkeerd staande Volkswagen Caddy beschadigd als gevolg van een aanrijding. De aanrijding waarvan geen dader bekend is vond vermoedelijk plaats op 9 januari tussen 14.00 en 15.00 uur. Een onbekend gebleven voertuig reed tegen de voorzijde van het busje met als gevolg een schadepost van 900 euro.

Vernielingen in Zegge

ZEGGE: Zoals al eerder in werd aangegeven werden er in Zegge recentelijk door de baldadige jeugd vernielingen gepleegd. Zo werd het logo van gemeenschapshuis De Nieuwenbergh weggenomen en werd zowel de kerk van Zegge als de Nieuwenbergh met graffiti bespoten. Door de wijkagent van Rucphen en Zegge werd een onderzoek ingesteld. Uit gesprekken met diverse jongeren en een buurtonderzoek bleek wie de vernielingen hadden gepleegd. Bij de daarop volgende verhoren in het politiebureau van het team Rucphen, al dan niet in het bijzijn van de ouders, bleek dat zes jongeren, allemaal uit Zegge, het kattenkwaad uitgehaald hadden. Sommigen moesten twee keer komen omdat zij aanvankelijk niet de waarheid hadden verteld. De jongeren, resp. 11, 15, 13, 14,15 en 13 jaar oud, gaan allemaal naar Halt. Hopelijk zullen zij in staat worden gesteld schoon te maken hetgeen zij met graffiti hebben bevuild.

Aanrijding met beknelling

Oudenbosch: Vandaag heeft omstreeks 15.55 uur een eenzijdige aanrijding met beknelling plaats gevonden op de Havendijk in Oudenbosch.

De bestuurster van een personenauto is tegen een boom gereden. Ze verloor de controle over het stuur toen ze met haar auto in de berm kwam. De vrouw zat bekneld en moest door de brandweer van Oudenbosch uit haar benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer, een 22-jarige vrouw uit Standdaarbuiten,is met verwondingen overgebracht naar het St. Fransciscusziekenhuis te Roosendaal.

Bron: Willem van Hooijdonk