Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-01-2003 2e persbericht van dinsdag 14 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Jukebox weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Stuiverstraat zijn een jukebox, een koffieautomaat en een computer weggehaald. Dat gebeurde tussen maandagavond 18.30 en dinsdagochtend 6.45 uur. Een raam van de zaak werd vernield.

Eindhoven: Klokken gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Pieter van Anrooylaan zijn drie kostbare klokken gestolen. Het gaat om twee wandklokken en een pendule; de precieze waarde is niet bekend. Dat gebeurde dinsdagochtend tussen 8.30 en 10.30 uur. Een raampje van de voordeur werd ingetikt, waarna de woning werd betreden.

Eindhoven: Horloges buitgemaakt
Bij een inbraak in een winkel aan de Lardinoisstraat zijn ongeveer 40 horloges van verschillende merken gestolen. Dat gebeurde tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagochtend 9.45 uur. De ruit van de voordeur van de winkel werd ingegooid, waarna een aantal vitrines werd vernield.

Eindhoven: Popcornmachine gestolen
Bij een horecagelegenheid aan de Hurksestraat is een popcornmachine weggehaald. Dat is gebeurd tussen maandagavond 18.00 en 20.00 uur. Het apparaat stond buiten de zaak in de gang van een winkelcentrum. De waarde is ongeveer 3800 euro.

Bergeijk: Aggregaat en quads weggehaald
Bij een inbraak in een bedrijvenpand aan de Witrijtseweg zijn een aggregaat en twee quads weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagochtend 00.30 en 8.00 uur. Het is nog onduidelijk hoe het pand is betreden.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen is dinsdagochtend tussen 9.00 en 9.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden acht overtredingen geconstateerd. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Son: Motorrijder gewond
Een man van 32 uit Veghel is dinsdagochtend rond 11.10 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuwstraat. Hij reed op zijn motor ter hoogte van de Boslaan, en kreeg daar geen voorrang van een tegemoetkomende auto die de Boslaan wilde inrijden. Die wagen werd bestuurd door een man van 32 uit Engeland. Deze liep geen verwondingen op. De motorrijder is met beenletsel opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Someren: Kristal gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Pasakker is een hoeveelheid kristal weggehaald; de waarde is onbekend. Ook werd een portefeuille met bankpasjes gestolen. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De achterdeur van het huis is geforceerd.

Someren: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Sluisstraat is een hoeveelheid sigaretten en een aantal cosmetica-artikelen weggehaald. Dat gebeurde tussen maandagavond 19.30 uur en dinsdagochtend 7.45 uur. De waarde van de buit loopt in de duizenden euros. De dubbele achterdeur van de winkel werd vernield.

Soerendonk: Vaten xtc-afval gevonden
Aan de Strijperdijk zijn dinsdagochtend rond 11.45 uur ongeveer 20 vaten met xtc-afval gevonden. De herkomst is nog onbekend. De jerrycans zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Lage Mierde: Hennepkwekerij ontdekt
In een woning aan de Koningshoek is dinsdagmiddag rond 12.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er kwam bij de politie een melding binnen dat er water uit het pand liep. Bij controle bleek er op de zolder een gedeeltelijk ontmantelde kwekerij te zijn. Er stonden ruim 300 potten met (deels afgeknipte) planten. De planten en de kweekapparatuur zijn vernietigd. Naar de huurder van het pand wordt een onderzoek ingesteld.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Midbuulweg is dinsdag tussen 9.30 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 622 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 159 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Mierlo: Inbrekers betrapt
Twee mannen uit Eindhoven (23 en 24 jaar oud) zijn dinsdagmiddag rond 13.00 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Kanunnik Daemenstraat in Mierlo. Bij de politie kwam de melding binnen dat twee mannen een ruitje van de woning hadden ingegooid, en naar binnen waren gegaan. Toen de politie arriveerde, liep één van de mannen door de voordeur weer naar buiten. De ander kwam met een frietpan in zijn handen de garage uitlopen. Daarop werden ze allebei aangehouden; ze zitten nog vast voor nader onderzoek.