2 december 2002
Warburg - Henderson KAG introduceert haar eerste fonds

Warburg - Henderson Kapitalanlagegesellschaft für Immobilien mbH (KAG), de joint venture voor het beheer van vastgoedfondsen van Henderson Global Investors en M.M. Warburg & CO KG aA, maakt hierbij de introductie van haar eerste fonds bekend, het Deutschland Fonds Nr.1.

De strategie van het fonds is gericht op beleggingen in voornamelijk de kantoorsector in de belangrijkste Duitse steden. Men zal zich actief richten op investeringen met potentieel voor toegevoegde waarde. Het onroerend goed wordt betrokken via en beheerd door HIH Hamburgische Immobilien Handlung GmbH, de dochteronderneming voor vastgoedbeheer van M.M. Warburg & CO KG aAs.

De fiscaal efficiënte structuur van het fonds heeft bijgedragen tot het aantrekken van buitenlandse beleggingen in Duitsland. Het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken (BPMT), vertegenwoordigd door Mn Services Investment Management, is de 'lead and seed investor' in het fonds met een investering van EUR 60 miljoen. Naar verwachting zal het fonds groeien naar een geïnvesteerd vermogen van ongeveer EUR 300 miljoen.

Director International Real Estate bij Mn Services, Erwin Stouthamer zegt: "Wij hebben in Warburg - Henderson een voortreffelijke locale partner gevonden die ons toegang verschaft tot opportunistische investeringsmogelijkheden in een onroerend goed markt die ingrijpende structurele veranderingen ondergaat."

Warburg - Henderson biedt een unieke combinatie van Duitse en internationale ervaring op het gebied van fondsenbeheer en is het ideale vehikel voor instellingen die op de pan-Europese vastgoedmarkt willen beleggen. De KAG ontwikkelt op dit moment kernproducten op zowel pan-Europese als landenspecifieke basis, waarvoor de introductie begin 2003 staat gepland.


-einde-

Informatie voor de pers

Persafdeling Henderson: pressoffice@henderson.com / +44 20 7818 4222