Korps: Friesland, plaats: Fryslân 14-01-2003
Politieberichten van 13/1 (13.00 uur) t/m 14/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning aan de Valeriusstraat. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit de woning werden een huistelefoon, een radio/cd-speler, een videorecorder, een walkman en drie cd`s weggenomen. De 27-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Sonnega: aanhouding
Maandag omstreeks 13.30 uur werd op het terrein van het AZC aan de Pieter Stuyvesantweg een 19-jarige jongeman aangehouden. De man had een centrumverbod en mocht niet op het terrein komen in verband met eerdere moeilijkheden, die hij had veroorzaakt. De man werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: winkeldiefstal
Op maandag om 18.00 heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Noordkade. Het winkelpersoneel had de dief reeds aangehouden. De verdachte, een 32-jarige inwoner uit Drachten, bleek twee pakjes sigaretten in zijn jaszak te hebben gestopt. Daarna is hij de kassa gepasseerd zonder te betalen. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Leeuwarden: rijden zonder apk en verzekering
Op maandagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft de politie op de Zuidergrachtswal een 18-jarige automobilist uit Bolsward staande gehouden. De automobilist reed rond in een auto die niet APK gekeurd was. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Stiens: autoinbraak
Tussen zondag 12 januari 20.00 uur en maandag 13 januari 10.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Gysbert Japixstrjitte. Uit de auto heeft men een radio/cd-speler en enkele cds meegenomen. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 47-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op maandagavond om 18.46 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan het Zuidvliet. De politie heeft een verdachte aangehouden. De verdachte, een 40-jarige inwoonster uit Leeuwarden, had gereedschap meegenomen zonder te betalen. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Heerenveen: diefstal tas
Op maandag tussen 15.45 en 16.30 uur heeft men uit een fietstas een handtas gestolen. De fiets stond aan de Dr G van Schouwenlaan. In de tas zat een sleutelbos en een portemonnee met bankpasjes en enkele tientallen euros. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoonster uit Heerenveen.

Leeuwarden: beroving in woning
Op maandag om 17.40 uur kreeg de politie een melding dat er een overval plaatsvond in een woning aan het Fennenplein. De politie trof in de woning de 71-jarige bewoonster aan, de overvaller was niet meer aanwezig. Een onbekende man had bij haar aangebeld waarop ze de deur had opengedaan. De man was haar woning ingegaan en had de vrouw een branderige stof in de ogen gespoten en haar aan de kant geduwd. De man ging ervan door met haar tas die in de woonkamer lag. In de tas zat een portemonnee met een bankpas en enkele tientallen euros. De verdachte man was blank en tussen de 18 en 22 jaar. Hij was tussen de
1.70 en 1.75 lang. Hij droeg een blauwe muts met een rood streepje op de voorzijde en een blauwe nylon jas.

Buitenpost:aanrijding
Op maandagmiddag om 17.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Lauwersmeerweg. Er lag een pak hooi op de weg. Een naderende 49-jarige automobilist uit Marum remde om het pak hooi te ontwijken, dit lukte echter niet. Achter hem reed een 22-jarige automobiliste uit Surhuisterveen. Zij kon de auto voor haar niet meer ontwijken waarna ze boven op de auto botste. Zowel de man als de vrouw bleven ongedeerd. De politie komt graag in contact met getuigen die gezien hebben wie zijn lading heeft verloren.

Leeuwarden: beroving in woning
Op maandag 13 januari omstreeks 18.00 uur heeft er een beroving plaatsgevonden in een woning aan de Poppeweg. Een onbekende vrouw belde aan bij de woning van de 81-jarige bewoner. De man deed de deur open en de vrouw ging naar binnen. Zij snuffelde in kasten hoewel de bewoner zij dat hij dit niet wilde hebben. Uiteindelijk ging de vrouw weer weg. De man ontdekte dat zijn portemonnee met enkele tientallen euros verdwenen was. De man heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding
Op maandagavond om 19.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruizing van de Schierstins met de Middelzeelaan. Een 68-jarige automobilist uit Sneek die reed vanaf de Schierstins wilde linksaf slaan richting de Slenk. Een 43-jarige inwoonster uit Sneek wilde met haar fiets de Schierstins net inslaan. De 68-jarige automobilist verklaarde dat hij waarschijnlijk de binnenbocht bij het afslaan heeft genomen waardoor hij de fietser te laat zag. Hij raakte haar met de linkerzijspiegel, hierdoor kwam de fietser ten val. De linker buitenspiegel is eraf en er zit een deuk in de linkerzijkant in de auto.

Drachten: winkelinbraak
Op maandagavond tussen 22.30 en 23.00 uur is er ingebroken in een winkelpand aan de Martin Luther Kingsingel. Door vernieling van een raam is men binnengekomen, er is waarschijnlijk niets meegenomen omdat het alarm afging. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner uit Drachten.

Leeuwarden: winkelinbraak
Op dinsdagochtend tussen 02.30 en 03.00 uur is er ingebroken in een schoenenwinkel aan de Nieuwestad. Men heeft met een stoeptegel een etalageruit ingegooid. Daarna heeft men uit de kassalade die open stond, enkele tientallen euros aan kleingeld meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 24-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272