Politie Midden- en West Brabant

Man aangehouden na brand in Roosendaal

Roosendaal, 14 januari 2003

De politie van team Roosendaal-centrum heeft op dinsdag 14 januari 2003, omstreeks 4.00 uur bij een uitslaande brand in een winkelpand aan de Boulevard in Roosendaal, een man aangehouden op verdenking van brandstichting. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Twee aangrenzende woningen werden uit voorzorg tijdelijk ontruimd.

Rond 2.30 uur ontvingen de politie en brandweer een melding van rookontwikkeling in een winkelpand aan de Boulevard in Roosendaal. Nadat zij ter plaatse waren sloegen de vlammen uit het pand. De 33-jarige verdachte, bewoner van de bovenwoning, kon zich in veiligheid stellen. De brand ontwikkelde zich snel tot een middenbrand. Rond 4.15 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

In het pand is een smartshop en een bromfietsenhandel gevestigd. De bovenwoning brandde geheel uit. De smartshop liep zeer zware waterschade op. Ook gingen een aantal bromfietsen door de brand verloren. In de bromfietsenhandel is een officieel goedgekeurde vuurwerkbunker gevestigd. Op het moment van de brand was deze bunker leeg. Het vuur is niet in de omgeving van deze bunker geweest.

De brandweer zette 20 brandweerlieden in en drie brandweerautos om het vuur te bedwingen. De verdachte is ingesloten en wordt gehoord. De unit Forensisch Technisch Onderzoek zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Bron: Enny de Wit