FORTEL INC


FORTEL breidt aanwezigheid in Nederland uit met SightLine wederverkoper overeenkomst

Fremont, Californi-, January 14 /PRNewswire/ -- TrendIC voert SightLines drill down mogelijkheden, de real-time analyse en alarmeringsfuncties aan als onderscheidende functionaliteit

FORTEL Inc. (OTC BB;FRTLE) kondigde vandaag een strategische overeenkomst aan met TrendIC, een in Nederland gevestigde besloten vennootschap die een uitgebreide set aan softwareproducten levert ten behoeve van service management en operationeel beheer. Via de wederverkoperovereenkomst zal TrendIC FORTELs SightLine software gaan voeren als onderdeel van het product portfolio. Deze overeenkomst stelt TrendICs klantenkring in staat de voordelen te benutten van SightLines real-time analyse en correlatie functies ter bewaking van de totale IT infrastructuur en kritische applicaties. Dit draagt bij tot een beter prestatiebeheer.

Klanten zijn geïnteresseerd in beknopte real-time informatie over de geleverde dienstenniveaus, de bijbehorende kosten en de benodigde IT componenten, zegt Taco Fortgens, directeur van TrendIC. SightLine voorziet hierin naast functies als drill down analyse en een alarmering systeem. Bovendien wordt een rapportagesysteem toegepast dat zowel gericht is op de systeem beheerders als de bedrijfsmanagers.

TrendICs oplossingen voor Service Level Management worden ingezet als Data Hub voor het beheer van kritische service niveaus. De software bestaat uit een aantal omvangrijke toepassingen inclusief integratiemogelijkheden met technische beheer tools voor het bewaken van complexe gedistribueerde IT omgevingen. Voor het operationele beheer levert TrendIC een aantal prominente producten voor onder andere procesbeheer, capaciteitsbeheer, probleemanalyse en meting en bewaking van transacties.

We zien uit naar de samenwerking met TrendIC bij het uitbreiden van onze productaanbod in Nederland zegt Terry Ewing, Vice President van de afdeling Wordlwide Field Operations van FORTEL. TrendIC deelt FORTELs filosofie inzake constante zorg en aandacht voor de klant en maximalisatie van de gedane investeringen in IT.

FORTELs SightLine verzamelt real-time informatie over de volledige IT infrastructuur, onafhankelijk van de ingezette platforms, netwerken of applicaties en inclusief informatie van derden. SightLine kan het kritische pad van een on line transactie bewaken als onderdeel van een heterogene applicatie. Daarbij kan het de data- en processtroom analyseren als één entiteit. Op die wijze biedt de software inzicht in de onderlinge relaties tussen alle componenten die onderdeel uitmaken van een bedrijfsnetwerk.

Over Trendic

TrendIC, met haar hoofdkantoor in Waddinxveen, heeft de overtuiging dat organisaties uiteindelijk meer behoefte hebben aan management informatie dan aan technische georiënteerde gegevens. Dat betekent dat software hulpmiddelen gericht moeten zijn op het bedrijfsproces in plaats van op de toegepaste technologie. TrendICs producten maken onderdeel uit van het TrendEnterprise concept. TrendEnterprise levert een dashboard functie aan bedrijfsmanagers waarbij de kwaliteit van de geboden IT dienstverlening wordt gerelateerd aan de operationele bedrijfsprocessen. TrendIC primaire aandachtsgebied is bedrijfsgeoriënteerde Service Level Management.

Voor die organisaties die op zoek zijn naar oplossingen voor systeembeheer levert TrendIC bovendien een aantal software producten voor proces en capaciteitsmanagement en transactiebewaking met uitgebreide functies voor probleemanalyse, rapportages en het verhelpen van storingen. Voor meer informatie over TrendIC kunt u contact opnemen via telefoonnummer ++ 182 61 39 45 of kunt u terecht op de web site http://www.trendic.nl.

Over FORTEL

FORTEL levert de eerste real-time oplossing voor capaciteitsbeheer die zekerheid biedt omtrent de vastgestelde IT dienstenniveaus versus de bedrijfsprocessen. FORTELs SightLine product familie is gebaseerd op analyse- en correlatiesoftware dien al meer dan 15 jaar wordt toegepast op het gebied van prestatiebeheer bij klanten in de financiële sector, defensie, productie- bedrijven, de detailhandel en overheid. In FORTELs klantenkring bevinden zich veel van werelds grootste en bekendste organisaties. FORTELs hoofdkantoor is gevestigd in Fremont, Californië en kan worden bereikt via +1 (510) 440-9600 of via de web site http://www.fortel.com.

FORTEL PR contacten:

Emilio Dabul
Fusion Public Relations
New York NY
+1 212-651-4216
emilio.dabul@fusionpr.com

FORTEL contacten:

Steve Muxworthy, UK Country Manager
+44 (77) 3006 5342
steve.muxworthy@fortel.com

(c) 2003 FORTEL Inc. Alle rechten voorbehouden. FORTEL en SightLine zijn handelsmerken van FORTEL Inc. Alle andere vermelde product- en bedrijfsnamen in dit bericht zijn handelsmerken van TrendIC.
Met uitzondering van historische informatie in dit persbericht bevat het voorgaande uitspraken die op de toekomst zijn gericht met inbegrip van de bijbehorende risicos en onzekerheden. Actuele resultaten kunnen in belangrijke mate afwijken van degene aangeven in bedoelde uitspraken, inclusief de risicos en onzekerheden gerelateerd aan factoren zoals het vermogen om de beoogde voordelen van de wederverkoperovereenkomst met TrendIC te behalen, de tijdige en succesvolle ontwikkeling en marktacceptatie van onze producten, diensten en geboden functies, ons vermogen om klanten succesvol te werven en te behouden, onze winstdoelstellingen en financiële stelsels, het aantal, de omvang en duur van onze contracten, de software prijzen, de activiteiten van onze concurrenten, de vraag naar onze producten, de omvang van de markt en algemene economische omstandigheden. FORTELs positie is op dit moment niet in overeenstemming met de registratie-eisen van de U.S. Securities and Exchange Commission (de SEC). De genoemde risicos en onzekerheden omvatten potentiële nadelige gevolgen gerelateerd aan het feit dat FORTEL niet voldoet aan de registratie-eisen van de SEC en het vermogen om in de toekomst hieraan alsnog te voldoen. De voorlichting in dit persbericht is gebaseerd op de gelimiteerde informatie die op dit moment bij FORTEL bekend is en welke aan wijziging onderhevig is. Hoewel de voorlichting in dit persbericht na vandaag kan wijzigen heeft FORTEL niet de verplichting deze op de toekomstgerichte uitspraken te herzien of bij te stellen. Verder informatie over potentiële factoren die onze financiële resultaten kunnen beïnvloeden is inbegrepen in onze kwartaaloverzichten op FORM 10-Q en ons meest recente jaarverslag op FORM 10-K/A, die zijn gedeponeerd bij de SEC.

FORTEL PR contacten:

Emilio Dabul, Fusion Public Relations, +1212-651-4216,

emilio.dabul@fusionpr.com, FORTEL contacten: Steve Muxworthy, UK Country Manager, +44 (77) 3006 5342, steve.muxworthy@fortel.com

14 jan 03 09:10