EVD

Thailand: de markt voor medische apparatuur

---

In december 2002 is een update verschenen van een marktanalyse over de gezondheidszorg in Thailand, gepubliceerd door Medistat van Espicom Business Intelligence. De markt voor medische apparatuur had in 2001 een waarde van 315 miljoen US dollar. Per hoofd van de bevolking werd 5 miljoen US dollar aan medische apparatuur uitgegeven. Omdat Thailand zelf weinig geavanceerde apparatuur fabriceert, is men voor een groot deel afhankelijk van import.
Het rapport geeft een overzicht van de gezondheidssituatie, de organisatie van de gezondheidszorg, de totale uitgaven in de sector, het aantal ziekenhuisbedden, medisch personeel en de marktbenadering. Verder wordt de ontwikkeling van de gezondheidszorg in de afgelopen jaren en het overheidsbeleid behandeld. Er zijn adressen opgenomen van organisaties op het gebied van gezondheidszorg, fabrikanten en distributeurs van medische apparatuur. Tevens is er een uitgebreid statistisch overzicht van de sector.

13.01.2003
---

Bron: Medistat, Espicom Business Intelligence; Country profiles Nummer: 98635
Zie ook:
Thailand: medische sector

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 98635 bij de informatiemanager THAILAND (Monique Bacas), e-mail THAILAND, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 88 80.