Stichting Natuur en Milieu

Utrecht, 14 januari 2003

Gezamenlijk persbericht van: de 12 provinciale Milieufederaties,Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensie

Win 4.500 euro! Milieuhulp.nl-prijsvraag: 'Actie 2003'

Milieuhulp.nl, dé digitale actiewijzer, organiseert een prijsvraag voor de meest inspirerende milieuactie in 2003. Tot 1 februari 2003 kan iedereen een idee indienen bij de redactie van Milieuhulp.nl. Er zijn in totaal zes prijzen te winnen van elk 4.500 euro!

De actie moet voor deze zomer worden uitgevoerd. De actie dient zich te richten op natuur- en milieuwetten (of regelgeving), of op de mazen daarin. Winnaars ontvangen een speciaal samengesteld Milieuhulp.nl-actiepakket. Dit pakket bestaat uit: een bijzondere plek op Milieuhulp.nl, een bedrag voor uitvoering van de actie van 3.000 euro en een mediabudget voor advertenties ter waarde van 1.500 euro. Ideeën die uiteindelijk niet in de prijzen belanden - maar toch bijzonder zijn - worden ter inspiratie van anderen op Milieuhulp.nl vermeld.

Procedure
Ieder kan tot 1 februari een plan indienen bij de redactie van Milieuhulp.nl . (redactie@milieuhulp.nl). De voorwaarden zijn te lezen op de website www.milieuhulp.nl.

Milieuhulp.nl is sinds november dé site die burgers informatie, tips en juridische handvatten biedt om milieuproblemen in de eigen omgeving aan te pakken. Al velen vinden inmiddels de weg naar www.milieuhulp.nl. De teller staat inmiddels ver boven de 15.000 pageviews. De initiatiefnemers (de 12 provinciale Milieufederaties, Stichting Natuur en Milieu, en Milieudefensie) willen dit vieren met een prijsvraag: Milieuhulp.nl actie 2003.

Op Milieuhulp.nl kunnen burgers antwoorden vinden over relevante wetten, vergunningen en bezwaarschriften, compleet met uitleg van begrippen en voorbeeldbrieven. Ook kunnen bezoekers in discussiefora digitaal ervaringen delen en tips uitwisselen.

MILIEUHULP.NL adviseert over acht thema's:

o Algemeen: hoe vindt u uw weg in het land van wetten en regels?
o Natuur: bomenkap of aantasting van dier- en plantensoorten? o Water: vervuiling van water?
o Ruimte: ongewenste bouwplannen?
o Landbouw: overlast door stallen en kassen?
o Bedrijven: last van geluid, stank of schadelijke stoffen?
o Verkeer: hinder?
o Luchtvaart: overlast?

Omgeving op het spel? Milieuhulp.nl!

Meer informatie: E-mail: redactie@milieuhulp.nl

Milieuhulp.nl is mede ontwikkeld met steun van: Nationale Postcode Loterij, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Wereld Natuur Fonds.