* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

14 januari 2003 (1)

Vaassen- diefstal uit bedrijf
Tussen 11 en 13 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Veenweg in Vaassen. Aan de linkerzijde van het pand was de nooduitgang geforceerd. Het gehele pand werd doorzocht. Weggenomen werd een computersysteemkast, geld en enkele bankpasjes. Schadebedrag is niet bekend.

Heerde-diefstal uit auto
Een 21 jarige vrouw uit Hoorn deed aangifte van diefstal uit haar auto welke geparkeerd stond aan de Nieuwe Zuidweg. Feit is gebeurd op 12 januari 's middags. Het linker voorportier is opengebroken. Weggenomen zijn twee tassen met inhoud en een jas.

Putten verkeersongeval met letsel
Een 15 jarige jongen uit Putten is op 13 januari gewond geraakt nadat hij op de Strandboulevard met zijn fiets ten val was gekomen. Oorzaak was de gladheid op het fietspad. Na de val was de jongen nogal afwezig en is per ambulance overgebracht naar het St Jansdal. Vermoedelijk met een hersenschudding.

Ermelo Verkeersongeval
Op 13 januari stond een 44 jarige man uit Ermelo met zijn auto stil voor een stopstreep op de Arendlaan en wilde de kruising linksaf slaan. Over de Telgerweg richting het centrum fietste een 24 jarige vrouw uit Ermelo zonder verlichting. De 44 jarige man reed de kruising op en reed de vrouw aan. De man verklaarde dat hij de vrouw niet had gezien. Er ontstond lichte schade zowel aan de fiets als aan de auto. De vrouw had licht letsel vermoedelijk een tand door haar lip.

Harderwijk Verkeersongeval
Op 13 januari fietst een 15 jarige jongen uit Nunspeet over het fietspad uit de richting van de Nassaulaan en wilde oversteken de Korhoenlaan in. De jongen de van rechts naderende 22 jarige vrouw uit Ermelo in haar auto over het hoofd. Hij had voorrang moeten verlenen aan de auto. Er ontstond lichte schade en de jongen had een botje in zijn hand gebroken.

Harderwijk Diefstal uit winkel
Op 13 januari is een 43 jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw was in een winkel in Harderwijk aan het P.C.Hooftplein. Toen de vrouw de kassa doorging bleek ze twee worsten en twee pakjes jus niet betaald te hebben. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar kreeg ze een proces verbaal en deed afstand van de goederen en is heengezonden.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
bgg via de reg.meldkamer 055-548 6000