Ingezonden persbericht

Persbericht

NIEUWE OPLOSSINGEN VAN CISCO SYSTEMS OM DE BESCHIKBAARHEID VAN DATACENTERS

EN E-BUSINESS APPLICATIES TE GARANDEREN
Simac ontvangt in Nederland als eerste Cisco Content Networking Specialisatie

Amsterdam, 14 januari 2003 - Cisco Systems introduceert vandaag enkele belangrijke toevoegingen in haar content networking portfolio voor datacenters. Met de introductie van een nieuw instapmodel maakt Cisco de functionaliteit van haar hoogwaardige Content Switches bereikbaar voor kleinere serverparken en rekencentra. Daarnaast introduceert Cisco de Global Site Selector 4480, die ervoor zorgt dat het verkeer tussen meerdere datacenters wordt geoptimaliseerd en de continuïteit in een "disaster recovery" strategie zeker wordt gesteld. Daarnaast zijn er belangrijke verbeteringen op het gebied van SSL-sessies.

Het datacentrum is het hart van vrijwel elke organisatie en als zodanig onmisbaar voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Bedrijven en instellingen willen niet meer afhankelijk zijn van normale back-up procedures en hebben alle data en applicaties binnen een onderneming meerdere keren op aparte serverparken staan. Met deze gedistribueerde datacenters zijn klanten volledig voorbereid op eventuele calamiteiten en kan het netwerkverkeer beter worden verdeeld.

Cisco's nieuwe Global Site Selector 4480 kan deze intensieve datastromen tussen wereldwijd gedistribueerde datacenters optimaliseren. Klanten die gebruik maken van Cisco Content Switches kunnen nu hun huidige DNS-infrastructuren transparant afhankelijk van de vraag schalen. Dit betekent dat letterlijk duizenden DNS-aanvragen over honderden datacenters en switches eenvoudig via de web-gebaseerde interface van de GSS 4480 kunnen worden beheerd. Hiermee blijven webappplicaties en e-business applicaties continu beschikbaar. Binnen enkele seconden worden gebruikers bij netwerkproblemen en calamiteiten naar andere serverparken geleidt. Deze werkwijze leidt tot een beter gebruik van primaire en secundaire datacentra met een verbeterde Return on Investment en het behoud van gedane investeringen.

"Onze datacentra vormen het hart van de organisatie waar een keur aan toepassingen samenkomt," legt Diana Raghoonanan van Commerzbank uit. "Of het nu gaat om zakelijke applicaties, beveiliging of opslag, we zoeken altijd naar een optimale flexibiliteit en beschikbaarheid van deze centra. De Global Site Selector van Cisco stuurt gebruikers in het geval van een calamiteit binnen enkele seconden onzichtbaar naar een ander datacentrum. Hiermee is onze productiviteit altijd gewaarborgd."

Organisaties zoeken tegenwoordig kleinere applicatie-specifieke serverclusters die zorgen voor meer vrijheid in beheer, schaalbaarheid en beveiliging. Met het toepassen van content switches kan zo'n systeem eenvoudig en nu ook betaalbaar een maximale beschikbaarheid krijgen. Cisco's CSS 11501 biedt de performance van de grote CSS 11500 switches tegen 65 procent van de prijs. De CSS 11501 biedt een kostenbesparende oplossing die Layer 4 tot en met 7 ondersteund in een compacte behuizing met vaste configuraties. Met de introductie van dit model brengt Cisco de techniek van Content Switching binnen het bereik van elke organisatie.

Om haar content networking portfolio te complementeren, introduceert Cisco gecertificeerde applicatie optimalisatie voor BEAsystems en Siebel Systems. Doordat de nieuwe producten in nauwe samenwerking met deze twee marktleiders zijn ontwikkeld, zijn laboratorium geteste en gecertificeerde configuraties voor geoptimaliseerde applicatie performance vastgesteld. Alle toepassingen van Layer 4 tot en met 7 zoals SSL offload, e-transaction garantie en server load balancing zijn hierin meegenomen.

Cisco introduceert ook een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van haar SSL optimalisatie voor grotere ondernemingen. Voor klanten die behoefte hebben aan de meest beveiligde vorm van SSL offload, is bij SCA II voldaan aan de zeer strenge Federal Information Processing Standard (FIPS). De SCA II voldoet tevens met uitgebreide labtesten voor Siebel 7.0, volledig aan Cisco's SAFE certificering voor e-commerce. Hiermee krijgen gebruikers de garantie van een bewezen blauwdruk voor de schaalbaarheid van SSL-intensieve applicaties.

Prijzen en beschikbaarheid
De Cisco GSS 4480 is per direct leverbaar voor USD 19.995. De Cisco CSS 11501 komt deze maand op de markt voor USD 10.995 per stuk en is gedurende een beperkte tijd ook leverbaar in een set van twee voor USD 19.995.

Cisco Content Networking Specialisatie voor Simac
Als eerste Cisco-partner in Nederland heeft Simac aan alle eisen voldaan voor het ontvangen van een Content Networking Specialisatie. Simac heeft daarmee bewezen over de kennis te beschikken om de Cisco Content Networking oplossingen te verkopen, te implementeren en te beheren.

"Natuurlijk zijn we blij met deze formele toewijzing door Cisco,"aldus Ed Bezooijen, marketing manager van Simac. "Helemaal omdat we de eerste in Nederland zijn. Voor ons is het belangrijk om continu ons kennisniveau in de pas te laten lopen met de belangrijkste ontwikkelingen op de markt zoals content networking. Content networking optimaliseert elk netwerk, levert enorme schaalbaarheid, garandeert hoge beschikbaarheid van informatie op maat inclusief de juiste vorm van beveiliging. Bovendien biedt het onze klanten een hoger rendement op hun infrastructuurinvesteringen en een flexibeler aanwending ervan."

Meer informatie over de content networking oplossingen van Cisco is te vinden op:
http://www.cisco.com/warp/public/44/solutions/network/content_networking.sht ml.
Meer informatie over Cisco's gecertificeerde applicatie optimalisatie voor BEA vindt u op:
http://www.cisco.com/en/US/products/hw/contnetw/ps789/products_white_paper09 186a0080108974.shtml.
Voor informatie over Cisco activiteiten in samenwerking met Siebel, gaat u naar:
http://www.siebel.com/partners/portal/docs/integrationbriefs/TIBCiscoCSS_7.p df.

Simac ICT bv
Simac levert in Nederland een compleet dienstenpakket op het gebied van ICT-infrastructuren: consultancy, systeem- en netwerkintegratie, project management, facility management, managed services, onderhoud, detachering en productlevering. Met dit dienstenpakket verzorgt Simac voor haar klanten de complete cyclus van advies, ontwerp, implementatie en beheer.

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 35.500 werknemers en realiseerde in boekjaar 2002 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoeld in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###