Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Regio Noord- en Oost-Gelderland
14 januari 2003

PERSBERICHT

Campagne werving vrijwilligers van start: "Dus jij hebt wel vrije tijd over voor veiligheid"

Apeldoorn - De drie politiekorpsen in Gelderland (Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid) zijn gezamenlijk gestart met een campagne voor de werving van vrijwilligers. Via advertenties en TV-spotjes op TV-Gelderland worden belangstellenden opgeroepen te reageren.

Vrijwilligers zijn burgers die naast hun dagelijkse werk of zorgtaak werk verrichten onder regie van de politie. Zij doen dat in hun vrije tijd. Ze kunnen voor verschillende taken worden ingezet. Bijvoorbeeld bij snelheids- of alcoholcontroles. Maar ook voor de surveillance in het kader van buurtpreventie, het toezicht bij evenementen of projectsurveillances in het kader van acties tegen zakkenrollers of winkeldiefstallen. Hun inzet richt zich op het leefbaar en veilig houden van de omgeving waar ze werken. Niet alleen een leuke, maar ook een zinvolle en nuttige vrijetijdsbesteding.

De politie is op zoek naar belangstellenden vanaf 20 jaar, die de Nederlandse nationaliteit bezitten. Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een voorlichtingsavond. Daar wordt dieper ingegaan op de opleiding, vergoeding en arbeidsvoorwaarden. Als de kandidaat de selectieprocedure positief doorloopt, kan hij of zij al tijdens de opleiding ingezet worden voor de praktische politiedienst. Bij de opleiding tot assistent-politiemedewerker wisselen het leren en het werken in de praktijk elkaar elke 12 weken steeds af.

Belangstellenden kunnen reageren op de advertentie of bellen met de banenlijn van de politie: 0800 - 6096. Daarnaast kunnen ze voor meer informatie over het werken bij de politie terecht op het internet: www.politie.nl.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
afd. communicatie Noor- en Oost-Gelderland
055 - 548 60 54