Arcadis NV

Gert Kroon
Tel. 026 3778 327

Arnhem, 14 januari 2003

ARCADIS versterkt capaciteit voor strategisch beleidsadvies

Per 1 januari 2003 heeft ARCADIS het Delftse team van Resource Analysis overgenomen. ARCADIS krijgt daarmee een groep in huis die gespecialiseerd is in beleidsadvies, met name in de markt van water en milieu.

ARCADIS neemt het team van Resource Analysis Delft over van het Vlaamse adviesbureau Technum, dat sinds 1997 eigenaar is van Resource Analysis. Sinds 1999 is er ook een vestiging van Resource Analysis in Antwerpen. Deze vestiging blijft onder de bestaande naam doorwerken. ARCADIS en Resource Analysis Antwerpen zijn van plan om vaak samen te werken.

Met deze overname versterkt ARCADIS haar positie op de markt voor strategisch beleidsadvies. Bij overheid en maatschappelijke organisaties klinkt een duidelijke roep om transparante, zorgvuldige, maar vooral ook vlotte plan- en besluitvorming, waarbij burgers en maatschappelijke groepen zo goed mogelijk moeten worden ingeschakeld. Met de overname heeft ARCADIS de ervaring en de instrumenten in huis om daarin een nog prominentere rol te spelen.

Beleidsvraagstukken zoals de veiligheid tegen overstromen, watertekorten in de zomer, vervuilde waterbodems, het beleid en beheer van het Schelde-estuarium vragen om een goed begrip van de samenhang tussen water, milieu, natuur, economie, etc. Met andere woorden een goede systeemkennis. Die kennis zal op een begrijpelijke manier in het beleidsproces moeten worden ingebracht. Dat proces vergt interactie met veel groepen. En tot slot zal de besluitvorming geordend moeten plaatsvinden. ARCADIS is door de overname beter toegerust in advies en ondersteuning voor dergelijke beleidsontwikkeling en heeft ook de methoden en technieken om de genoemde processen te ondersteunen.

De nieuwe adviesgroep ontwikkelt eigen software voor de ondersteuning van haar werk. Recente voorbeelden zijn de web-workshop, het Rapid Assessment Programme voor het snel opzetten van systeemmodellen, de d-@las voor actief werken met kaarten, het beslissingsondersteunend systeem voor de Waal en verschillende rollenspelen voor water, windenergie en mobiliteit.

© ARCADIS, nv. All rights reserved.