Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-01-2003 3e Persbericht van dinsdag 14 januari 2003

Berichten uit de regio

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Santheuvel West is vanmiddag van 14.45 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden. 14 bestuurders werden aangehouden en kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 50 km is toegestaan. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Beroving
Een 16-jarige inwoner van Best is dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur is op het Dijkpad door twee jongemannen met geweld van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer werd met geweld van zijn fiets geduwd en moest onder bedreiging met een stuk hout, zijn portemonnaie, met daarin 35 euro, afgeven. Hierna namen de twee Nederlands sprekende, ongeveer 19 a 20 jaar oude overvallers met bruin haar en een blank uiterlijk, gekleed in een spijkerbroek en bruine schoenen, de fiets en verdwenen in de richting van de Weegbree.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Op de Heerbaan is vandaag een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 13 processen verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 1 bestuurder werd bekeurd voor het bellen in de auto en een bestuurder kreeg een bekeuring voor een vervallen APK keuring.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vanmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Karel de Grotelaan 4 personen bekeurd voor het rijden door rood licht, 1 bestuurder omdat hij met zijn auto op de busstrook reed en 1 bestuurder die de pijlen op het wegdek niet volgde en een andere richting insloeg.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealers
Op het Stationsplein zijn vanmiddag om 16.55 uur twee inwoners van Eindhoven van 21 en 22 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor harddrugs te hebben verkocht. Bij de fouillering van de verdachten kwamen, bij de een 5 bolletjes cocaïne en bij de ander 15 bolletjes cocaïne te voorschijn. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek inverzekering gesteld.De drugs zijn inbeslaggenomen.