Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA verwelkomt voorzitter IJzerbedevaartcomité (14/01/03)

De N-VA feliciteert Walter Baeten met zijn verkiezing tot voorzitter van het Ijzerbedevaartcomité. De partij is alvast verheugd dat de nieuwbakken voorzitter uitdrukkelijk het streven naar een onafhankelijke Vlaamse lidstaat in Europa tot doel stelt. Straks treden 10 nieuwe lidstaten tot de Europese Unie toe, waarvan 7 met een kleiner bevolkingsaantal dan Vlaanderen. In het Europa van de 25 zullen er 12 landen zijn met een kleinere bevolking dan Vlaanderen. Waarop wachten wij nog om onze eigen plaats op te eisen?

Als Vlaanderen de trein van het nieuwe Europa mist, mist Vlaanderen de 21ste eeuw
. Dit is de grootste uitdaging voor zowel de N-VA, als voor de Vlaamse Beweging. Samen moeten wij de wegbereiders zijn van een nieuwe Europese toekomst voor 6 miljoen Vlamingen.

Niets staat Vlaanderen nog in de weg om het Belgisch samenlevingscontract op te zeggen. Met het oog op meer democratie en een beter bestuur en om de welvaart en het welzijn van zes miljoen Vlamingen te verzekeren, moet Vlaanderen zijn democratisch zelfbeschikkingsrecht benutten en een onafhankelijke staat worden in een democratisch Europa.

De N-VA spreekt de hoop uit dat de Ijzerbedevaart onder het voorzitterschap van Walter Baeten mag uitgroeien tot een hernieuwd speerpunt van de Vlaamse Beweging: modern en vernieuwend, maar ook rechtlijnig en consequent, zonder taboes. De modernisering van de Ijzerbedevaart dient een eigentijdse vorm te geven aan de tijdloze inhoud. Het succes van de N-VA bewijst dat jong en oud opnieuw enthousiasme kunnen opbrengen voor politieke idealen. Op voorwaarde evenwel dat deze vertolkt worden met een klare visie en duidelijke stellingnames, ronduit en rechtlijnig, zonder taboes.

Auteur:
Geert Bourgeois, Algemeen Voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be