Belgacom

ADSL: 98% van de Belgische bevolking aansluitbaar - Einde 2002: 517.000 klanten aangesloten op het supersnelle internet van Belgacom

15/01/2003

Op 31 december 2002 waren er in België 517.000 ADSL-klanten, of 290.000 meer dan een jaar geleden. Belgacom overtrof dus ruimschoots het voor 2002 vooropgestelde streefcijfer (400.000). De doorbraak van Belgacoms breedbanddienst zet zich derhalve versneld door.
En daar blijft het niet bij: Belgacom heeft de meetmethode verder verfijnd, waardoor thans 98% van de bevolking aansluitbaar is (tegen 93% in december).

Nog meer klanten aansluitbaar dankzij verfijning van de meetmethode

Alle Belgacomklanten in heel België zijn aangesloten op centrales die ADSL kunnen aanbieden. In principe geldt in verband met de vereiste kwaliteit van de ADSL-verbinding wel een maximumafstand: die bedroeg aanvankelijk 4,2 km en werd later verlengd tot 5 km (voor PSTN-lijnen). Belgacom kan sinds december 2002 ook bepaalde klanten die zich op meer dan 5 km van een telefooncentrale bevinden aansluiten. Dit is mogelijk geworden dankzij de meetmethode op basis waarvan de sterkte van het ADSL-signaal wordt bepaald : indien het ADSL-signaal voldoende sterk over zijn telefoonlijn kan worden doorgezonden kan de klant worden aangesloten.
Door de invoering van deze methode werd 93% van de bevolking aansluitbaar. Door een verdere verfijning is nu 98% van de bevolking in België aansluitbaar. Nergens anders in Europa wordt een dergelijke bedekking gehaald.
Belgacom blijft haar inspanningen verder zetten om steeds meer klanten de kans te bieden van deze technologie gebruik te maken en tegelijk het concept van een hogesnelheidsverbinding te behouden.

De voordelen van ADSL nog eens op een rijtje:


- 24 uur onbeperkt online voor een vast maandbedrag:

Reeds vanaf 39,54 euro per maand voor ADSL Starter Go (voor 10 GB), Skynet-internetabonnement inbegrepen. (Voor andere ISP?s, zie de Turboline website). Wie niet kiest voor domiciliëring betaalt 1 euro per maand meer.


- Eenvoudige installatie :

De verbinding is gemakkelijk zelf te installeren, er moet geen installateur langskomen, en je hoeft dus geen verlof te nemen. De ADSL-technologie maakt gebruik van de bestaande telefoonlijn. De overgrote meerderheid van de klanten kiest voor een Belgacom ADSL pack (met inbegrepen modem en installatiekit).

Dit Belgacom ADSL Pack is tot 31 januari (soldenperiode) verkrijgbaar tegen 29,75 euro, in de plaats van 59 euro.

De modem blijft eigendom van de klant, zelfs als die van provider verandert. Alleen wie werkt met een PABX-telefooncentrale of een alarmcentrale met bewaking-op-afstand via de telefoonlijn moet een technicus inschakelen.


- Service:

Belgacom helpt haar ADSL-klanten bij het vergroten van de veiligheid van hun verbinding. Zij kunnen na een gratis test op de Turboline website de gepaste maatregelen treffen. Bovendien is de helpdesk gratis.

Turboline : Andere ISP?s
Turboline : Maak een test van de veiligheid van uw verbinding

Alle prijzen zijn BTW inbegrepen.

Meer info op de Belgacom ADSL website of op 0800 22 800 en 0800 22 018.