Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

evenementen

Salon Modern genomineerd als âBeste leerbedrijf van Nederlandâ

Op 13 mei jongstleden werd Salon Modern Haarmodegroep te Groot-Ammers uitgeroepen tot het âBeste leerbedrijfâ in de sector uiterlijk verzorging. Daarna heeft KOC Nederland Salon Modern Haarmodegroep voorgedragen voor de overall-verkiezing âBeste leerbedrijf van Nederlandâ. Een landelijk verkiezing die Colo in samenwerking met het Ministerie van OC&W organiseert. Deze voordracht resulteerde in een nominatie: Salon Modern Haarmodegroep behoort tot één van de kanshebbers op de titel âBeste leerbedrijf van Nederlandâ. Op 15 januari 2003 wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

De Kenniscentra Beroepsonderwijs - Bedrijfsleven droegen in totaal zeventien erkende leerbedrijven voor; een recordaantal in de geschiedenis van de prijs. De jury nomineerde drie bedrijven. Naast Salon Modern Haarmodegroep, die de sector uiterlijke verzorging vertegenwoordigt, zijn ook Bam Techniek B.V. uit Veenendaal en de Coöperatie Fruitmasters in Geldermalsen genomineerd. De feestelijke prijsuitreiking âBeste leerbedrijf van Nederlandâ vindt op 15 januari 2003 bij Colo (Vereniging Kenniscentra Beroepsonderwijs â Bedrijfsleven) in Zoetermeer, plaats.

Vijf jaar geleden stelde minister Ritzen van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de prijs voor het beste leerbedrijf in. Doel was het stimuleren van leren in de praktijk. Ook in de uiterlijke verzorgingsbranche is het beroepsonderwijs één van de belangrijkste pijlers voor goed opgeleide vakmensen. De beroepspraktijkvorming, ofwel het leren op de werkplek, is dan ook onmisbaar.