Gemeente Deventer

Deventer Internationaal

Steeldrums bij gratis concerten deventer internationaal

Als onderdeel van de serie Deventer Internationaal hebben op woensdag 15 januari drie gratis toegankelijke concerten van Willy's Caribbean Steelband plaats: om 12 in het Stadhuis aan het Grote Kerkhof 4, om 15 uur in het Opvangcentrum aan de Frieswijkerweg 2 in Schalkhaar en om 21.30 uur in het café van het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat 9.

WILLY'S CARIBBEAN STEELBAND treedt op met steeldrums in alle maten en soorten, en percussie. Ze geeft daarmee een zeer gevarieerd beeld van de exotische muziek uit de Caribean. Bandleider is Willy Richardson.

Een steeldrum is van oorsprong een armeluis instrument, gemaakt van lege olievaten. Tegenwoordig is de typische klank niet meer weg te denken van een Carïbisch carnavalsfeest. Het Caribische gebied kent veel muziekstijlen, die in de hele wereld populair zijn, zoals de Salsa in Puerto Rico, de Son in Cuba, de Merengue in de Dominicaanse Republiek, de Calypso en de Soca in Trinidad tot en met de Reggae in Jamaica. Mede dankzij de nieuwkomers uit Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname wordt de steeldrum gezien op menig Caribisch swingfeest in Nederland