Gemeente Den Haag

2003-01-10: English Stream: Engelse les voor leeringen op basisschool


---

Met het doorknippen van een internationaal lint op woensdag 15 januari opent Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs, de Engelse Stroom op de openbare basisschool Annie M.G. Schmidt. Vanaf januari krijgen alle kinderen vanaf groep 3 op deze school Engelse les. De school heeft gekozen voor vroegtijdig, versterkt taalonderwijs en loopt daarbij voorop bij de openbare basisscholen in Den Haag.

De school heeft gekozen voor de Engelse taal omdat kinderen dagelijks met deze taal te maken hebben, bijvoorbeeld via computer, video en tv. Het is daarom noodzakelijk dat kinderen zo snel mogelijk met deze taal kunnen omgaan.
De Engelse lessen worden ingepast in het bestaande lesprogramma. Er zijn speciale Engelse methodes aangeschaft, die elders in Nederland heel succesvol blijken. De kinderen in de groepen 3 tot en met 6 krijgen twee keer per week dertig minuten Engelse les van een vakleerkracht. In de groepen 7 en 8 geven de groepsleerkrachten lessen vanuit een speciale methode en doen aansluitende activiteiten met behulp van een uit Engeland afkomstig taalproject, met ondersteuning van de vakleerkracht.
De school wil de Engelse les volgend jaar uitbreiden naar de kleutergroepen.

Het is overigens niet de bedoeling om andere lessen, zoals aardrijkskunde of geschiedenis in de Engelse taal te geven. De school wil met de Engelse les bereiken dat de kinderen in groep 8 in het Engels kunnen spreken, lezen en schrijven (beperkt niveau), zodat hun instap in het voortgezet onderwijs op dit onderdeel veel makkelijker is.

last update: 10-1-2003 14:18:16 ;pag.: 17572; auteur: 616;cat.: