Ingezonden persbericht

Komende woensdag staat een opmerkelijke muziekavond gepland in café De Paap in Den Haag. Tijdens deze eerste Haags Pop Podium avond van 2003 zijn er concerten van Material Spirits & S.C.A.R.

S.C.A.R. bestaat uit een aantal zeer geroutineerde muzikanten. Gitarist Jack Pisters bijvoorbeeld speelde eerder in de band van zangeres Anouk op festivals als Parkpop en Pinkpop. Met de Amerikaanse zanger Keith Caputo toerde Pisters door Europa. Daarnaast is hij bekend van zijn eigen band Soylent Green en door zijn werk als muziekleraar bij het Koorenhuis in Den Haag. In de nieuwe band S.C.A.R. worden grunge en gitaarnoise gecombineerd met spannende beats en een opmerkelijke presentatie.

Voorafgaand aan het concert van deze band is er een optreden van de jonge groep Material Spirits. De naam van dit kwartet is afgeleid van het nummer 'Spirits in the material world' van The Police. Deze reggae/rockband uit de jaren zeventig en tachtig is ook muzikaal een grote inspiratiebron voor de band. Oorspronkelijk begon de groep als een Police-coverband. Al snel werden hits als 'Roxanne' en 'Message in a bottle' ingestudeerd. Naast The Police speelt de band ook andere covers van onder andere Toto, Anouk en Alanis Morissette. Inmiddels is ook een voorzichtig begin gemaakt met eigen werk.

Woensdag 15 januari 22.00 uur
De Paap
Papestraat 32 Den Haag
toegang gratis

www.haagspoppodium.nl