Drempels weg


Speciale verkiezingswebsite voor mensen met een verstandelijke beperking

Ookjij kan meebeslissen

13-01-2003
Vanaf 15 Januari 2003 is het internetprogramma Ookjij kan meebeslissen te zien en te horen op de website www.ookjij.nl. Het is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die niet of nauwelijks kunnen lezen. Het programma geeft informatie over de verkiezingen en de politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten.

De informatie over de inhoud van de partijprogramma's wordt zo objectief mogelijk aandeboden. Dit zijn bijvoorbeeld de partijstandpunten over onderwerpen waarvan mensen met een verstandelijke beperking zelf hebben aangegeven dat zij die belangrijk vinden: werk en inkomen, veiligheid, natuur en milieu, asielbeleid, vervoer en gehandicaptenbeleid.

Na de verkiezingen zijn alle verkiezingsuitslagen op de website te vinden, samen met informatie over de kabinetsformatie. Zo groeit de website geleidelijk uit tot een programma over de Staatsinrichting van Nederland.

Initiatief
'Ookjij kan meebeslissen' is een initiatief van de Stichting ZetNet en de Stichting Ookjij.nl. De 2 stichtingen hopen dat jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking zich op de website gaan informeren, een mening vormen en gebruik maken van hun stemrecht.

www.ookjij.nl
Stichting Ookjij.nl: www.ookjij.org
Stichting ZetNet: www.zetnet.nl