Gemeente Utrecht

Installatie clientenraad wet voorzieningen gehandicapten

Op woensdag 15 januari installeert wethouder Hans Spekman (Sociale Zaken en Maatschappelijke Opvang) de leden van de WVG-cliëntenraad (Wet Voorzieningen Gehandicapten). Het is voor het eerst dat er een cliëntenraad op het gebied van de WVG wordt ingesteld. In de raad nemen zowel particulieren (cliënten van de WVG) als vertegenwoordigers van belangenorganisaties zitting. Voorzitter wordt de heer G. van Dijken. Evenals mevrouw De Froe-Van Roo en mevrouw M. Groeneveld is hij cliënt van de WVG. Namens de ouderenorganisatie Cosbo neemt de heer A. Burgers deel en namens het Stedelijk Overlegorgaan Lichamelijk Gehandicapten Utrecht (Solgu) de heer H. Kommer.

De WVG-cliëntenraad wil een evenwichtig en doeltreffend WVG-beleid voor de inwoners van de gemeente Utrecht bevorderen. De leden van deze raad zijn onafhankelijk en zijn afgevaardigden van belangenorganisaties voor mensen met een handicap, ouderenbonden en leden die op persoonlijke titel deelnemen. Zij maken zelf gebruik van de WVG en hebben ruime ervaring op dit terrein. De cliëntenraad adviseert gevraagd of ongevraagd het college van burgemeester en wethouders. Bij wijzigingen in het beleid is de gemeente verplicht de WVG-cliëntenraad om advies te vragen.

Het contactadres is: gemeente Utrecht, t.a.v. WVG-cliëntenraad, Postbus 2402, 3500 GK Utrecht.

Noot aan de media:

U bent van harte uitgenodigd om de installatie van de WVG-cliëntenraad bij te wonen. Deze vindt plaats op woensdag 15 januari van 10.00-11.00 uur op de werkkamer van wethouder Spekman in het stadhuis, Minrebroederstraat 2, Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, Nicoline Bos, telefoon 030 286 11 38.
- de voorzitter van de WVG-clientenraad, de heer G. van Dijken, telefoon 030 258 17 09.
Utrecht, 13 januari 2003