Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 15 januari 2003 Publicaties - 15 januari 2003
Info-avond bomenplantsoen Merkelbeekerstraat Gemeentehuis gesloten op 22 januari
Nieuwbouw bibliotheek weer stap dichterbij Raadsvergadering van 8 Nieuwe Woningwet per 1 januari 2003 Brunssum vergoedt prijsstijgingen ReisNet
Bouwen zonder vergunning? Brunssum krijgt eervolle vermelding Werksleutel 2002
Zo behandelt de gemeente uw aanvraag bouwvergunning Info ReisNet Parkstad Limburg
Spreekuur maatschappelijk werk en politie in Egge Spreekuren wijkpost in Brunssum-Noord
Heeft m'n buurman bouwplannen?
Aanleg van terrassen op Lindeplein Nieuwe openingstijden Werkzaamheden Rimburgerweg Hou GFT apart!
Rotonde vervangt kruispunt Maastrichterstraat Ondergrondse afvalcontainers in Brunssum
Verkeersspreekuur Papier ophalen
Bodempleinroute open
Werkzaamheden Rimburgerweg "EEN EXPEDITIE NAAR 2015"
---

Gemeentehuis gesloten op 22 januari

In verband met de Tweede Kamer-verkiezingen is het gemeentehuis op woensdag 22 januari 2003 gesloten.

---

Rotonde vervangt kruispunt Maastrichterstraat

De gemeente wil een rotonde aanleggen op het kruispunt Maastrichterstraat/Marebosjesweg/Het Ambacht. Tegen deze plannen kunt u nog zienswijzen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.

De aanleg van de betreffende rotonde is een zogenaamde mini-rotonde, zonder gescheiden fietspaden. Bij de rotonde worden zebrapaden aangebracht. Voor de aanleg van de rotonde is het nodig om de parkeerplaats en parkeerstroken op deze plek aan te passen.

Ter inzage
De plannen voor deze rotonde liggen in de periode van 15 januari tot en met 14 februari 2003 voor eenieder ter inzage in het Bestuurscentrum, kamer 603. Wilt u een mondelinge toelichting op het plan, dan kunt u daartoe een afspraak maken (045-5278402).

Gedurende bovengenoemde periode kan eenieder zienswijzen over het plan kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders. Werkzaamheden Rimburgerweg in nieuwe jaar van start

De kruising van de Rimburgerweg/Venweg/Ganzepool wordt vervangen door een rotonde. De werkzaamheden, die op maandag 13 januari van start zijn gegaan, duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting twee maanden. Het verkeer wordt omgeleid. Op het Lindeplein worden in de maanden januari en februari terrassen aangelegd. Gedurende de werkzaamheden is er slechts beperkt verkeer mogelijk op het Lindeplein. Verder is alleen een klein gedeelte van het Lindeplein beschikbaar voor parkeren. Er wordt naar gestreefd om de werkzaamheden, waarvan de voortgang sterk afhankelijk is van de Informatie-avond vervanging bomenplantsoen Merkelbeekerstraat

De gemeente organiseert op maandag 20 januari een informatie-avond over de voorgenomen bomensanering van de Merkelbeekerstraat. De avond vindt plaats in de Burgerzaal van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1, Brunssum) en begint om 19.30 uur. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.
Vroedschapstraat en de Beekweg worden gekapt waarna circa 60 nieuwe bomen aangeplant zullen worden.
De gemeentepagina van Brunssum is per 1 januari 2003 verhuisd naar Parelnieuws en naar de Consumentenwijzer. Voorheen publiceerde de gemeente de pagina nog in de Brunssum Aktueel.
De overstap werd ingegeven door de vele klachten over de bezorging van de Brunssum Aktueel. Regelmatig bleven hele straten of wijken Aktueel en is gezocht naar oplossingen. Omdat het contract met Brunssum Aktueel per 31 december 2002 afliep, heeft de gemeente besloten om met ingang van het nieuwe jaar de gemeentelijke mededelingen in twee andere bladen onder te brengen, namelijk Parelnieuws en de Consumentenwijzer.
Als u bouwplannen heeft, moet u als eerste vaststellen of voor het bouwwerk een vergunning nodig is. Is dat het geval, dan dient u zich te wenden tot de afdeling Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht (RO/BWT) van de gemeente Brunssum. Voor uw aanvraag is een speciaal, landelijk ontworpen aanvraagformulier beschikbaar, de 'aanvraag bouwvergunning'. Dit formulier dient u volledig en correct in te vullen.
Raadsvergadering van 8 januari 2003

De gemeenteraad kwam voor een vergadering bijeen op woensdag 8 januari. Tijdens deze vergadering zijn onder meer de volgende besluiten genomen.
Bestuurskrachtmonitor
De Provincie Limburg onderzoekt de bestuurskracht van alle Limburgse gemeenten, waaronder Brunssum. Onder 'bestuurskracht' wordt verstaan de mate waarin een gemeente erin slaagt om met inzet van beschikbare middelen (bestuur, personeel, financiën, etc.) taken en ambities te verwezenlijken. Deze taken en ambities worden de 'opgaven' van een gemeente genoemd. Voordat de Provincie de bestuurskracht kan meten, moeten eerst deze gemeentelijke opgaven worden bepaald: welke taken liggen er op sociaal, fysiek, economisch en cultureel vlak? Wat zijn de ambities van de gemeente? De antwoorden hierop zijn vastgelegd in een zogenaamd Opgavenprofiel van de gemeente Brunssum. De gemeenteraad heeft dit Opgavenprofiel vastgesteld.

De volgende raadsvergadering is op dinsdag 11 februari 2003. Oud papier ophalen

Elke zaterdag wordt in Brunssum oud papier ingezameld. Wilt u weten wanneer dat bij u gebeurt: raadpleeg de afvalkalender die u van Rd4 heeft gekregen.

De aangeleverde pakketten mogen niet meer wegen dan 15 à 20 kilo. Anders zijn ze niet meer te tillen voor de mensen die het papier ophalen. Ook moeten de pakketten uiterlijk om 9.00 uur aan de straat staan.
Op de ophaaldagen dient u het papier op een zichtbare plaats buiten te zetten.
Oud papier inleveren kan ook in het milieupark aan de Molenvaart.