PARTIJ VOOR DE DIEREN

Straattheater bij verkiezingscampagne Partij voor de Dieren

Persbericht

Partij voor de Dieren meest populaire nieuwkomer

Straattheater bij Amsterdamse verkiezingscampagne Partij voor de Dieren

Amsterdam 14 januari 2003 De Partij voor de Dieren foldert aanstaande woensdag 15 januari op de Kalverstraat in Amsterdam. Met straattheater vestigt de PvdD de aandacht op haar hoofdthema: dierenwelzijn. Twee actuele dierenwelzijnsthemas zullen in de schijnwerpers staan: bont en de plezierjacht. Kandidaat-kamerleden zullen in gesprek gaan met het publiek en flyers uitdelen. Ook kan het publiek op de foto met de mascottekoe van de partij.
Uit internetpolls van de Volkskrant en Nieuwsgrazer blijkt dat de Partij voor de Dieren het als enige nieuwkomer goed doet. 13% van de deelnemers aan een Volkskrant peiling verwacht dat de PvdD in de Tweede Kamer komt.
De actie vindt plaats op woensdag 15 januari en begint om 12.00 uur op de Kalverstraat in Amsterdam ter hoogte van de Bodyshop.

De Partij voor de Dieren wil een inhaalslag realiseren om dierenwelzijn terug te krijgen op de maatschappelijke en politieke agenda. In de grondwet dient een artikel opgenomen te worden dat het recht op een respectvolle behandeling van dieren waarborgt. Dit grondwetsartikel vormt het fundament voor de behartiging van de belangen van dieren en dient te voorkomen dat dierenbelangen ten prooi kunnen vallen aan de politieke waan van de dag zoals in de afgelopen maanden gebeurde.

Enkele concrete maatregelen die de Partij voor de Dieren op korte termijn wil realiseren:
Er moeten stimuleringsmaatregelen / compensatieregelingen komen ter bevordering van biologische landbouw en ontmoediging van de bio-industrie
De legbatterij dient verboden te worden
Er dient een nertsenfokverbod te komen
Het onderzoekscentrum BPRC te Rijswijk krijgt niet langer overheidssteun en dient zo spoedig mogelijk gesloten te worden. De apen die als proefdier gebruikt zijn dienen ondergebracht te worden in een deugdelijke opvang
Er dient een einde te komen aan de plezierjacht. Populatiebeheer, trofeeënjacht en bejagen van bijgevoerde populaties dient verboden te worden

Bij de behandeling van andere onderwerpen, die niet op het gebied van dierenwelzijn liggen, zal de Partij voor de Dieren weliswaar een actieve bijdrage leveren aan het debat en aan de stemmingen, maar een minder initiërende rol vervullen. In het partijprogramma is naast een uitgebreide dierenwelzijnsparagraaf een apart hoofdstuk met 40 overige punten opgenomen.

Voor meer informatie kunt u ontact opnemen met: mr. Marianne Thieme, lijsttrekker Partij voor de Dieren, 06 242 699 17

Partij voor de Dieren Postbus 92044 1090 AA Amsterdam

14 jan 03 13:31