Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 januari 2003
·

Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield op dinsdag 14 januari rond 21.55 uur op de Nieuwe Offemweg een 46-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van een ademanalyse aan het bureau was 460 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Inbraak in woning Voorhout
In de middag van dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Saffraanweg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn in ieder geval sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geweld Hillegom
Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van tot twee keer toe een vechtpartij tussen een groep van ongeveer vijf jongeren en een 15 en 17-jarige Hillegommer. Dit gebeurde op zaterdag 28 december tussen 14.00 en 14.30 uur in een steeg nabij de Hoofdstraat en aan de Havenstraat. De twee Hillegommers werden daar door de jongeren belaagd, geschopt en geslagen. In ieder geval scheidde een nog onbekende vrouw van tussen de 30 en 40 jaar de groep tijdens de vechtpartij aan de Hoofdstraat. Zij voegde daar aan toe: "Gewoon doorlopen. Niet vechten" Dit deden ze maar in de Havenstraat vloog de groep weer op de twee aan. Aanleiding voor dit incident was vermoedelijk een woordenwisseling in een winkel aan de Hoofdstraat tussen de twee en één uit de groep jongeren. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hillegom via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed met auto tegen gevel woning Valkenburg
De politie hield op dinsdag 14 januari rond 20.15 uur op de Broekweg een 41-jarige man uit Valkenburg aan. De man was met zijn auto tot stilstand gekomen tegen de gevel van een woning aan de Broekweg. Kennelijk had hij geen kans gezien om zijn auto op de weg te houden. De Valkenburger bleek dan ook onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau was 645 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Inbraak in woning Valkenburg
In de late middag of vroege avond van dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan het Duinzicht. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werd een dvd-speler, een videorecorder en een laptop gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding Sassenheim
Een 46-jarige Rijswijker wordt woensdag 15 januari voorgeleid aan de officier van justitie op verdenking van een poging tot het opzettelijk aanrijden van een politieambtenaar op woensdag 1 januari jl. De politie kreeg die avond de melding dat er een personenauto slingerend reed over de weg. De politieambtenaar kreeg de auto op de Westerstraat in het zicht en volgde de auto. Nadat verderop de auto gestopt was sprak de agent hem aan. De agent die een alcohollucht bij de bestuurder rook wilde een blaastest afnemen. De bestuurder wilde zijn voertuig aan de kant zetten en reed vervolgens achteruit waardoor de agent voor de auto kwam te staan. Hoewel de agent aanwijzingen gaf draaide de bestuurder de andere kant uit. De agent probeerde nogmaals de bestuurder tot stoppen te krijgen maar de bestuurder reed voorwaarts in de richting van de agent die op zeer korte afstand van de auto stond. De agent moest wegspringen toen de bestuurder doorreed en wegreed via de Hoofdstraat in de richting van de Van Pallandtlaan. De Rijswijk werd op maandag 13 januari aangehouden en in verzekeringgesteld.

Straatroof Hazerswoude-Rijndijk
Een 34-jarige man uit Warmond is op dinsdag 14 januari rond 06.30 uur op de Rijksweg N11 het slachtoffer geworden van een straatroof. De man reed in zijn auto toen een twee mannen in een passerende auto hem maande om te stoppen. De Warmonder dacht dat er iets met de achterverlichting van zijn auto was en stapte uit. Er was alleen niets kapot, maar toen hij zich omdraaide keek hij recht in de ogen van een nog onbekende ongeveer 30-jarige man. Deze eiste geld, een mobiele telefoon en bankpas van hem. Hij toonde daarbij een mes. De Warmonder gaf hem daarop een bankpas. Vervolgens stapte de overvaller weer in de auto, een donkere Hyundai, en reed weg in de richting van Alphen aan den Rijn.

Inbraak in woning Nieuwkoop
In de late middag of vroege avond van dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Noordenseweg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is een computer en zijn enkele paspoorten gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Leimuiden
De politie hield op woensdag 15 januari rond 00.20 uur op de Provinciale weg N207 een 38-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De verdachte verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. De uitslag van de ademanalyse was 305 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod voor twee uur en een boete van ¤ 190,00.

Aanrijding Leiderdorp
Op de Torenwacht ontstond op woensdag 15 januari rond 00.45 uur een aanrijding tussen een 17- jarige op een fiets rijdende jongen uit Leiderdorp en een 18-jarige automobiliste uit Leiderdorp. De fietser werd met mogelijk een gebroken been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. Er is mogelijk sprake van dat de fietser zonder licht reed en onder invloed van alcohol verkeerde. Plotseling doemde hij in het licht van de koplampen van de auto al slingerend op. De politie liet van hem in het ziekenhuis een bloedproef afnemen.

Inbraak in woningen Leiden
In de late middag of vroege avond van dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Truus Smuldersstraat en de Gerrit van der Laanstraat. Om binnen te komen werd in beide gevallen een raam opengebroken. Uit de woningen zijn in ieder geval mobiele telefoons, is een portemonnee met inhoud, een dvd-speler en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt overvallen Voorschoten
Het politieteam Voorschoten doet met ondersteuning van rechercheurs van district Leiden-Voorschoten onderzoek naar de overvallen en berovingen die de afgelopen maand in Voorschoten plaats hadden. Hoewel er in korte tijd drie overvallen en twee berovingen gebeurden, gaat de politie uit van een toevallige opvolging van op zichzelf staande incidenten. De werkwijze van de daders en de door getuigen opgegeven signalementen verschillen dermate dat het onwaarschijnlijk is de overvallen en berovingen met elkaar in verband te brengen.
Het politieteam beseft dat bij sommige inwoners van Voorschoten onrust is ontstaan door deze overvallen en benadrukt dat alle zaken momenteel in onderzoek zijn. Aan slachtoffers adviseert de politie in het geval van een overval of beroving geen verweer te bieden maar zich te concentreren op het onthouden van zoveel mogelijk kenmerken van de dader(s). Voor omstanders geldt dat zij onmiddellijk de politie moeten (laten) waarschuwen, dat zij het slachtoffer niet alleen moeten laten en dat ook zij zoveel mogelijk kenmerken van de dader(s) moeten proberen te onthouden. Voor advies over beveiligingsmaatregelen kunnen mensen contact opnemen met de politie, 0900 8844.

Inbraak in woningen Boskoop
In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Rozenlaan. Om binnen te komen werd een schuifpui opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een laptop en een beamer gestolen.
In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Colijnstraat. Om binnen te komen werden in een raamsponning gaatjes geboord en via de ontstane openingen de hefboompjes van een raam ontsloten. Uit de woning werd een mobiele telefoon, een laptop en een koffer gestolen. De koffer werd door de inbreker in de tuin achtergelaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldpleger aan Gouda
De politie hield op dinsdag 14 januari op de Kattensingel een 47-jarige Gouwenaar aan. De verdachte was in gevecht geraakt met twee glazenwassers en had daarbij één van hen, een 18-jarige jongeman uit Gouda aan de handen verwond. Daarnaast had hij de glazenwasser in gevaar gebracht door zijn ladder weg te trekken op het moment dat de glazenwasser op ongeveer 7 meter hoogte ramen waste. De aanleiding voor het incident was dat de verdachte onder de ladder doorliep en druppels water op z'n hoofd kreeg. Hij sloeg daarop door en trok aan de ladder. De glazenwasser kon zich door zich snel naar beneden te laten glijden in veiligheid brengen. Beneden onstond direct een vechtpartij. Beide glazenwassers en enkele omstanders wisten de verdachte onder controle te houden tot de gealarmeerde politie ter plaatse kwam. Deze hield de verdachte aan. Na zijn verhoor heeft de verdachte een dagvaarding ontvangen om zich op 17 maart bij de politierechter voor zijn daad te verantwoorden.

Politie houdt inbrekers aan Gouda
De politie hield op woensdag 15 januari rond 02.40 uur bij een bedrijf aan de Burgemeester Martensingel twee 18-jarige mannen uit Gouda aan. Beide mannen waren druk bezig om bij het bedrijf in te breken. Een ruit was al ingeslagen en men was bezig om de ruit er in z'n geheel uit te nemen om zo makkelijk en ongeschonden in- en uit het bedrijf te kunnen lopen. Zover kwam het niet. De politie kon tot de snelle arrestatie overgaan nadat een getuige alarm sloeg. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietser gevallen, getuigen gezocht Bergambacht
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval waarbij een 51-jarige fietser uit Schoonhoven op dinsdag 14 januari met zijn fiets ten val kwam. Omdat de oorzaak nog onduidelijk is wil de politie graag met getuigen in contact komen. De Schoonhovenaar fietste even voor 07.30 uur over de Opweg in de richting van Stolwijk toen hij ten val kwam. De Schoonhovenaar werd met letsel aan een elleboog, een arm en aan het hoofd en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 -8844 (lokaal tarief).