Gemeente Ede

Programma in Noord-oost Ede, Lunteren, Bennekom en Ederveen in eerste helft 2003
Burgemeester en Wethouders gaan op bezoek in de dorpen

Burgemeester en Wethouders van Ede hebben na een evaluatie besloten de werkbezoeken en gespreksavonden in de buitendorpen voort te zetten. In 2003 staan vier ontmoetingen met dorpsbewoners en hun organisaties op het programma. Dat zijn achtereenvolgens op 28 januari het gebied Noord-Oost Ede (met de plaatsen Wekerom, De Valk, Harskamp, Otterlo, en delen van Hoenderloo, Hoog Baarlo en Deelen), op 25 maart Lunteren, op 1 april Ederveen-De Klomp en op 22 april Bennekom.

Evaluatie
Bij de terugblik naar de werkbezoeken van voorgaande jaren is ook gevraagd naar de ervaringen van de besturen van de belangenverenigingen en dorpsraden in Noord-Oost Ede, Lunteren, Bennekom en Ederveen-De Klomp. Daarnaast heeft het college van B&W de betrokken gebiedsagenten, buurtbeheerders en stedebouwkundigen bij de evaluatie betrokken. Aan de hand van verbeterpunten en aanbevelingen heeft het college de opzet van de nieuwe serie bijeenkomsten vastgesteld.

Werkbezoek
Elk bezoek van het college begint in principe rond 15.00 uur met een werkbezoek in de vorm van een rondrit per bus of een fietstocht. Bij de inventarisatie van de plekken en objecten die het college onderweg wil bezoeken, wordt vooral ook gekeken naar initiatieven bij de plaatselijke bevolking. De gemeentebestuurders willen tijdens hun bezoek graag verschillende inwoners persoonlijk betrekken bij de informatie-uitwisseling.
Aan het einde van het werkbezoek wil het college in een persgesprek de media over haar ervaringen vertellen.

Gespreksavond
Net zoals in voorgaande jaren, is er vanaf 19.30 uur onder leiding van de voorzitter van de dorpsraad of belangenvereniging een gespreksavond voor de plaatselijke bevolking. Daarin doet de burgemeester verslag van het werkbezoek van die middag. Tijdens de gespreksbijeenkomst worden alle onderwerpen toegelicht die vooraf door de belangenvertegenwoordigers zijn aangekaart. Ook kunnen de inwoners andere onderwerpen en nieuwe vragen inbrengen. De opzet van de gespreksavond kan per dorp afhankelijk van de beschikbare zaalaccommodatie verschillen: soms gaan de collegeleden groepsgewijs het gesprek aan, ofwel kunnen de bezoekers naar eigen keuze op bezoek gaan bij de burgemeester en de wethouders (`shoppen`).

De bijeenkomsten stoppen rond 22.15 uur.

Internet
Om nog meer inwoners bij de werkbezoeken en gespreksavonden te betrekken, verschijnt de aankondiging niet alleen in de plaatselijke media maar ook op internet (www.ede.nl). Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om vooraf vragen te stellen. Voor dit jaar zijn de volgende data en locaties vastgelegd:

* dinsdag 28 januari in Noord-Oost Ede, gespreksavond in De Zanding, Vijverlaan 1 in Otterlo;

* dinsdag 25 maart in Lunteren, gespreksavond in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren;

* dinsdag 1 april in Ederveen, gespreksavond in dorpshuis Ederveen, De Zicht 1 in Ederveen; en

* dinsdag 22 april in Bennekom, gespreksavond in gemeentecentrum De Brink, Brinkstraat 39 in Bennekom.