Gemeente Apeldoorn

Verkoop kavels Woudhuis-Oost succes

Alle kavels die in Woudhuis-Oost aangeboden zijn, zijn bij de eerste gelegenheid al verkocht. Tweeënvijftig bieders deden een bod op de vijfentwintig kavels, vaak op meer dan één. Daardoor is in totaal driehonderd en twintig keer ingeschreven. De belangstelling voor de verkoop in Woudhuis was daardoor boven verwachting.

In dit plan in Woudhuis-Oost, Het Plateau genaamd, bood de gemeente vijfentwintig kavels aan, met een oppervlakte variërend van 550 m2 tot 860 m2. Voor het bieden werd een bodemprijs van 260 euro per m2 gehanteerd. Uiteindelijk hebben de kavels gemiddeld 285 euro per m2 opgebracht. Belangstellenden konden bij de notaris een schriftelijk bod doen op de kavels. De kavels zijn vervolgens toegewezen aan de hoogste bieders. Nieuw dit keer is, dat na de toewijzing de toekomstige eigenaren nog onderling mogen ruilen. Dit moet dan wel gebeurd zijn voor de sluitingstermijn van het ondertekenen van de contracten, waarbij alle rechten en verplichtingen overgaan naar de nieuwe eigenaar.

De grote belangstelling voor de kavels is misschien ook te verklaren uit het feit dat in Het Plateau welstandsvrij gebouwd mag worden. Dat betekent dat de eigenaar met architect en bouwer geheel naar eigen wensen en eisen een woning mag ontwerpen. Het bouwplan wordt niet getoetst aan de redelijke eisen van welstand, zodat er voor de eigenaar veel ruimte is voor vormgeving, kleur- en materiaalgebruik. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen regels toegepast worden: bijvoorbeeld nokhoogte en aantal te bouwen vierkante meters zijn voorgeschreven. Ook blijft de plicht bestaan om een bouwvergunning te hebben.

Het Plateau is nu nog een vlakte, die net voorbij Het Villabos in Woudhuis te vinden is. Er komen uiteindelijk eenendertig huizen, waarvan vijfentwintig door particulieren te bouwen. Aan de oostelijke rand van Het Plateau bouwt een projectontwikkelaar zes gelijkvormige huizen.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1