Algemene Onderwijsbond


* Bonus ABP voor docent die jaar langer wil blijven
* Registratieformulier arbeidstijden
De Algemene Onderwijsbond is blij dat het ministerie van Onderwijs eindelijk met een totaalpakket komt voor de bestrijding van het lerarentekort. Een moedig plan. Alleen ontbreekt het geld om al die plannen behoorlijk uit te voeren, zegt dagelijks bestuurder Gerrit Stemerding. Minder geslaagd vindt hij de voorstellen van Van der Hoeven in het AD voor verschillende beloning.
3 december 2002
Bonus ABP voor docent die jaar langer wil blijven Illustratie Het Algemeen burgerlijk pensioenfonds (ABP) verstrekt een bonus aan docenten die hun pensioen willen uitstellen. In verband met de tekorten op de arbeidsmarkt hebben de sociale partners met het ABP een pakket van maatregelen afgesproken. Een onderdeel van het pakket geldt voor degenen die nog op 61-jarige leeftijd met de vut kunnen. De fpu-regeling gaat tegenwoordig pas met 62 jaar in. Maar de groep die op 1 april 1997 50 jaar was maar nog geen 55 jaar, heeft het recht om met 61 jaar met vut te gaan. Om te voorkomen dat deze groep op 1 januari 2003 massaal opstapt, verstrekt het ABP een bonus op langer werken. Normaal krijgt de 61-jarige zeventig procent van het laatste salaris. Voor iedere maand die langer gewerkt wordt, komt er een percentage bij de uitkering, dat kan oplopen tot honderd procent als iemand langer dan een jaar in dienst blijft. Ook voor 62-jarigen zijn er bonussen.
Overigens geldt bovengenoemde regeling ook voor OOP'ers. Wie wil weten of hij/zij daarvoor in aanmerking komt en hoe hoog de bonus wordt, kan daarover informatie inwinnen bij het ABP.
Utrecht december 2002
Registratieformulier arbeidstijden
Hieronder kunt u een een registratieformulier arbeidstijden (Exel) downloaden. Dit programma is ontwikkeld door Frens Lemeer van het AOb Steunpunt in Middelburg en Ron van der Hoek

Utrecht 16 maart 2002

Regform_atw.xls

Utrecht 1 maart 2002


Utrecht 2002