Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

15-01-2003
Maatregelen tegen geluidsoverlast Lommerweide
Aanpassingen aan de geluidswal en asvalt

Eind januari 2003 begint de gemeente Duiven met werkzaamheden aan de geluidswal aan de Oostsingel om de geluidsoverlast van het verkeer tegen te gaan. De geluidswal wordt verhoogd en ruim 25 meter verlengd in de richting van de Vergertlaan. Daarnaast wordt in 2003 zogenaamd stil asfalt aangebracht op een gedeelte van de Vergertlaan.

Vanuit de wijk de Lommerweide zijn veel klachten gekomen over de geluidsoverlast vanwege het wegverkeer. De gemeente Duiven heeft daarom een zogenaamd akoestisch onderzoek laten uitvoeren om te kijken welke maatregelen tegen deze geluidsoverlast genomen kunnen worden.

Uit het akoestisch onderzoek bleek dat met name de Oostsingel de grootste geluidsbelasting veroorzaakt. Een goede maatregel daartegen is het verhogen en verlengen van de bestaande geluidswal. Door het aanbrengen van een stalen damwand op de geluidswal wordt de wal hoger gemaakt. Volgens de berekeningen moet dat voldoende zijn om de geluidsbelasting terug te dringen. De geluidswal wordt verder ruim 25 meter verlengd in de richting van de Vergertlaan.

Naast bovengenoemde maatregelen wordt het gedeelte van de Vergertlaan ter hoogte van de wijk Lommerweide in 2003 voorzien van stil asfalt. De gemeente hoopt dat deze maatregelen de geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door het wegverkeer aanzienlijk zullen verminderen.