Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 14-01-2003 Persbericht district Aa & Dommel

MAN AANGEHOUDEN VOOR VUURWAPENBEZIT, Sint-Oedenrode

Maandagmiddag is een 56-jarige inwoner uit Sint-Oedenrode aangehouden voor illegaal vuurwapenbezit. Uit onderzoek was komen vast te staan dat de man een vuurwapen in het bezit zou hebben. Bij een onderzoek in zijn woning in de wijk "De Hoef" in Sint Oedenrode, troffen agenten twee handvuurwapens met scherpe patronen en een alarmpistool aan. Verder zijn in de woning een aantal sieraden aangetroffen waarvan wordt vermoed dat ze van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is aangehouden en in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld. De wapens, munitie en sieraden zijn inbeslaggenomen.

VERDACHTE MISHANDELING ZUS AANGEHOUDEN, Boxtel

Maandagmiddag is een 26-jarige inwoner uit Enschede in zijn woning aangehouden voor zware mishandeling van zijn 19-jarige zus in een woning in de wijk "Selissen" op medio november 2002. De zus bevond zich op dat moment in de woning van een vriendin in Boxtel. Haar broer wilde haar tegen haar wil naar haar ouderlijk huis brengen. Toen bleek dat het slachtoffer niet mee wilde, sleurde de man haar volgens haar zeggen over de grond en schopte en sloeg haar diverse malen. Zij moest zich met diverse kneuzingen onder doktersbehandeling in het Jeroen Boschziekenhuis in `s-Hertogenbosch laten stellen. De broer en zijn moeder waren het niet eens met een relatie die het meisje had aangeknoopt. De 26-jarige man is ingesloten en inverzekeringgesteld.

DIEFSTAL PAARDRIJZADELS, Haaren

Dinsdagmorgen zijn uit een bedrijf aan de Heesakker in Haaren twee paardrijzadels ontvreemd. De daders zijn binnengekomen door het forceren van een slot.