Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 14-01-2003 Persbericht district Land van Cuijk

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN, Cuijk

De politie heeft vanmorgen drie inwoners van Cuijk, 34, 41 en 43 jaar oud aangehouden in hun woningen. In de woning van de 34-jarige verdachte is een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal vond de politie daar 100 hennepplanten. De hennep en apparatuur zijn inbeslaggenomen. Vermoedelijk was de hennepkwekerij van de 41-jarige inwoner van Cuijk. De politie heeft hem en zijn vrouw (43) deze ochtend eveneens in hun woning aangehouden. Zij worden beiden verdacht van handel in verdovende middelen. Bij zoeking in de woning zijn ondermeer 5,5 kg softdrugs aangetroffen. Alle verdachten zijn ingesloten. De twee oudste verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR AFPERSING, Cuijk

Maandagmiddag is een 23-jarige inwoner uit Cuijk aangehouden op verdenking van afpersing van een 34-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer ging eind december 2002 uit eigener beweging met een bekende naar de woning van de verdachte in de Mgr.Nolenstraat in Cuijk. Na een gezellige avond ontstond er een vervelende sfeer, waarop de verdachte het slachtoffer zou hebben geslagen en gedwongen zou hebben geld en kostbaarheden af te geven. Laatstgenoemde wist de woning te verlaten en deed een dag later aangifte. Het slachtoffer liep bij de afpersing een aantal gezwollen- en blauwe plekken in zijn gezicht op. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

SNELHEIDSCONTROLE, Boxmeer

Maandagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Beugenseweg in Boxmeer vijf automobilisten en één bromfietser betrapt op overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/h, waar 50 km/h was toegestaan.

PASSAGIER AUTO AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, Boxmeer

Agenten constateerden maandagavond op de Beugenseweg in Boxmeer dat de bestuurder van een personenauto geen autogordel droeg en mistlampen voerde terwijl dat op dat moment niet mocht. Zij lieten de auto stoppen en bekeurden de bestuurder. De 56-jarige uit Wijchen afkomstige passagier uitte zich daarop in beledigende sfeer in de richting van de agenten. Hij is daarop aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau ging de man door met beledigen en ook op het bureau zette hij dat voort. Hij is voor verhoor ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt.