Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Politieambtenaar ontslag aangezegd
ALMERE Politie Flevoland maakt bekend dat de korpsbeheerder een Almeerse politieambtenaar ontslag heeft aangezegd. Op 14 november 2002, werd er een onderzoek tegen de man gestart naar aanleiding van een klacht over het gebruik van teveel geweld tegen een verdachte. Op basis van dit onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de politieman strafrechtelijk te vervolgen.
De Nederlandse politie heeft een zogeheten geweldmonopolie. Dit wil zeggen dat zij bij wet bevoegd is om indien noodzakelijk geweld te gebruiken, maar dit moet wel in proportie zijn. Politie Flevoland verlangt van haar medewerkers dat zij zich hieraan houden en daarover verantwoording afleggen. Inwoners en bezoekers van Flevoland moeten kunnen rekenen op een integer politiekorps.
Op dit bericht kan, in verband met het strafrechtelijk onderzoek, geen nadere toelichting worden gegeven.

Vrouw bestolen
DRONTEN Een 92-jarige inwoonster van Dronten heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal. Maandagmiddag werd er bij haar aangebeld door een nog onbekend duo. De man en de vrouw vroegen of ze even in het telefoonboek mochten kijken. De volgende dag merkte de vrouw dat haar kistje met geld en sieraden verdwenen was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding vreemdelingen
LELYSTAD De politie heeft dinsdagavond bij het station drie vreemdelingen aangehouden. Ze hadden zonder geldig vervoersbewijs in de trein gezeten. Bij controle konden ze zich niet voldoende legitimeren. Ook bleken ze een mes en gereedschap dat gebruikt wordt door inbrekers, bij zich te hebben. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten.

Man gevallen
ALMERE Een Almeerder (leeftijd onbekend) is dinsdagmorgen tijdens zijn werkzaamheden op een bouwterrein in Tussen de Vaarten van een steiger gevallen. Hij liep daarbij letsel op aan rug, nek en hoofd. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding auto-inbreker
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Delftstraat een 19-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Na een melding dat bij het Maastrichtkwartier een auto was opengebroken stelde de politie een onderzoek in. Surveillerende agenten zagen een auto, die bij het zien van de politie snel wegreed. Na een korte achtervolging stopte de auto. Twee inzittenden konden ontkomen, de derde werd aangehouden. De auto is in beslag genomen. De Almeerder is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.