Actueel

Veel pers bij start Schipholrechtbank

Bron: Raad voor de rechtspraak 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 15-01-2003

De nieuwe rechtbank op de luchthaven Schiphol is vorige week van start gegaan. Vanmorgen kon de pers een kijkje nemen in het nieuwe gebouw, waar vooral zaken tegen drugskoeriers worden behandeld. De rechtbank op Schiphol-oost is een nevenvestiging van rechtbank Haarlem. Vorig jaar is in rap tempo een nieuw gebouw uit de grond gestampt ten behoeve van de criminaliteitsbestrijding op de luchthaven. Het nieuwe complex telt behalve drie zittingszalen ook ruimte voor het openbaar ministerie en ruim honderd cellen voor gedetineerden. De 'Schipholrechtbank' moet de Haarlemse strafsector ontlasten van de vele bolletjesslikkers die op Schiphol worden gepakt.

De pers toonde vanmorgen veel belangstelling. De Haarlemse president en strafsectorvoorzitter waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Diverse cameraploegen en fotografen legden het begin vast van een zitting tegen een Venezolaanse drugskoerierster.Er zijn beelden gemaakt door onder meer NOS en RTL4, die vermoedelijk vanavond in de nieuwsbulletins worden uitgezonden.

De Venezolaanse werd verdacht van cocaĂŻnesmokkel. De officier van justitie eiste dertig maanden celstraf tegen de verdachte. De rechtbank legde 24 maanden op.

Meer informatie: Raad voor de rechtspraak, afdeling voorlichting, tel. (070) 361 97 58.