Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een autoinbreker aangehouden door agenten.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een 48-jarige man uit Utrecht over een hek was geklommen bij een bedrijf gelegen aan de Croeselaan. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op een parkeerplaats bij het bedrijf de Utrechter aan. De man rende in eerste instantie weg, maar werd eenvoudig ingehaald door de agenten. Hij bekende in te hebben gebroken in een auto.

Uit zijn kleding kwam onder andere een radio uit deze auto tevoorschijn. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Omstreeks 21.40 uur zagen agenten een auto rijden over de Jan van Ransdorpstraat. Bij de agenten was bekend dat de auto als gestolen te boek stond. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar hier voldeed hij niet aan. Een achtervolging volgde door de Betonbuurt en ter hoogte van de Geuzenstraat renden de inzittenden, vermoedelijk 3, de auto uit. De agenten zetten te voet de achtervolging in. In de bosjes werd een luid hijgende 15-jarige Utrechter aangehouden.

De andere inzittenden werden niet meer aangetroffen en de politie heeft deze zaak in onderzoek. De Utrechter is ingesloten voor verhoor.

Man wil woning in brand steken

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een verwarde man aangehouden nadat hij zijn woning in brand wilde steken.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie de melding dat een 35-jarige man uit Utrecht in zijn woning aan het Ooievaarshof brand had gesticht. Buurtbewoners hadden de brand in de woonkamer geblust. Terwijl deze buurtbewoners weer buiten stonden en de agenten de woning ingingen was de man bezig een zak vol plastic materiaal in brand te steken in de slaapkamer.

Dit brandje werd door de agenten geblust en de verwarde man werd meegenomen naar een bureau en is opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Meisje mishandeld

UTRECHT Maandagochtend omstreeks 09.00 uur werd een 12-jarig meisje uit De Bilt mishandeld door twee jongens.

Het meisje fietste over de Voordorpsedijk naar school toen zij plotseling net voor de tunnel onder de Rijksweg A27, door twee jongens van haar fiets getrokken werd. Zij sloegen het meisje meerdere malen op haar lichaam. Zij bleek later een gekneusde arm en hand te hebben.

Signalement van de verdachten: jongens van ongeveer 16 jaar, tussen de 1.65 en 1.70 m lang, kort donker haar, getint uiterlijk, hadden beide een lichte snor. Een van hen droeg een blauwe spijkerbroek en een blauwe jas met een opdruk aan de voorzijde. De ander had een zwarte broek aan. Zij waren beiden te voet.

De politie onderzoekt deze ernstige mishandeling. Heeft u omstreeks die tijd op de Voordorpsedijk iets gezien? Of heeft u in de omgeving daarvan jongens zien lopen die aan het signalement voldoen? Neemt u dan contact op met de politie van district Paardenveld, 0900-8844.

Gerichte politie-inzet Amsterdamsestraatweg UTRECHT- Naar aanleiding van aanhoudende klachten van bewoners en bezoekers langs de Amsterdamsestraatweg, en na bestudering van het incidentenpatroon aldaar, heeft de politie in het district Utrecht noord in overleg met het wijkbureau van de Gemeente, besloten om de komende periode haar aandacht nadrukkelijk te gaan richten op de Amsterdamsestraatweg en directe omgeving.

Het doel is om de criminaliteit in de buurt te verminderen, meer boeven te vangen en ook de overlastsituaties te beperken. Met intensieve surveillance en de inzet van onder meer motorrijders en burgerkoppels zal worden opgetreden tegen elke vorm van criminaliteit of overlastsituatie. Zo zijn tijdens twee avonddiensten op donderdag 9 en vrijdag 10 januari al 43 bekeuringen uitgeschreven. Deze hadden betrekking op openbare dronkenschap, rijden tegen de richting in, rijden zonder gordel en rijden zonder deugdelijke fietsverlichting. Verder werd een autokraker aangehouden en kon er alert worden gereageerd op een inbraakalarm.

Indien burgers een overlastsituatie of andere belangrijke informatie willen melden, kunnen zij overdag bellen naar de politie wijkpost de Plantage via telefoonnummer 0900-8844. s Avonds en s nachts wordt u doorgeschakeld naar het districtsbureau aan de Paranadreef. Langskomen tijdens de openingstijden van de Plantage kan natuurlijk ook altijd. Als elke seconde telt is 112 het aangewezen nummer om te bellen.

Man beroofd van auto

BILTHOVEN- Op de Beethovenlaan is op dinsdagavond omstreeks 21.35 uur een man onder bedreiging beroofd van zijn auto.

Een 48-jarige man uit Bilthoven kwam die avond thuis. Toen hij de deur van zijn woning wilde openen, zag hij twee jongens uit de bosjes komen en in zijn richting lopen. Eén van de jongens pakte de man bij zijn arm, terwijl de andere de man bedreigde met een wapen. Vervolgens moest de man onder bedreiging zijn autosleutels afgeven. De jongens renden naar de auto toe en zijn weggereden in de richting van de Soestdijkseweg noord.

De politieagenten van de politie regio Utrecht werden op de hoogte gebracht van deze diefstal en er werd uitgekeken naar de auto. In Utrecht zagen agenten de auto met daarin de twee mannen rijden op de Franciscusdreef, gaande in de richting van de Muinck Keizerbrug. Door de hoge snelheid verloren de agenten de auto uit het oog. Het voertuig is later, zonder inzittenden teruggevonden op de Muinck Keizerbrug. In de omgeving werd er door agenten uitgekeken naar de inzittenden, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Signalement dader 1: licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en kort zwart krullend haar. Hij had een bol gezicht en droeg een donker heupjack. Signalement dader 2: licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang. Hij had kort zwart krullend haar en een langwerpig gezicht, ook hij droeg een donker leren heupjack. Als u getuige bent geweest van deze bedreiging of als u informatie heeft over de twee daders/bedreiging, neemt u dan contact op met de politie district Binnensticht; 0900-8844