Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Oproep getuigen: mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 16-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag 3 op 4 januari. De mishandeling vond plaats nabij de Veldpoort. Hier zou het meisje door een vrouw en een man zijn mishandeld om ombekende reden.

Inmiddels hebben de twee verdachten, een 56-jarige vrouw en een 57-jarige man, beiden uit Wijk bij Duurstede zich gemeld bij de politie voor het afleggen van een verklaring.

De politie is bovendien op zoek naar getuigen. Tijdens de mishandeling waren diverse omstanders aanwezig. De politie vraagt deze getuigen contact op te nemen met de politie in Wijk bij Duurstede via tel. 0900-8844.

Controle verlichting

AMERONGEN- RHENEN- Op de Koningin Wilhelminweg in Amerongen en op de Grebbedijk in Rhenen heeft de politie op maandagavond gecontroleerd op verlichting van autos en fietsers.

In totaal zijn er 18 boetes uitgeschreven. 6 voor het ten onrechte voeren van de mistverlichting, 4 voor het niet voeren van het dimlicht, 2 voor het niet dragen van de autogordel, 5 voor het niet voeren van de fietsverlichting en 1 voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat

Handrem vergeten

RHENEN- Ter hoogte van de Veerweg is op dinsdagmiddag omstreeks 15.35 uur een auto het water ingereden.

Rijkswaterstaat meldde dat er een voertuig in het water was beland. De eigenaresse van de auto had de handrem van het voertuig niet aangetrokken, waardoor deze het water is ingereden. Een duikteam van de brandweer is ter plaatse gegaan en trof toen tevens een gestolen auto in het water aan, die gesignaleerd stond bij de politie in Ede. De auto die het water was ingereden heeft men nog niet aangetroffen.

Vier verdachten inbraken en diefstallen aangehouden

ELST De politie van district Heuvelrug heeft rondom oud en nieuw vier jongens uit Elst in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van diverse inbraken en diefstallen in Elst en omgeving in de periode van augustus 2002 tot eind van 2002.

Op 31 december 2002 werden een 16- en 17-jarige jongen aangehouden op de Veenendaalsestraatweg nadat zij werden gezien door getuigen met een gestolen fiets. Uit onderzoek en verhoor verdacht de politie het duo ook van een eind december gepleegde inbraak en diefstal van gereedschappen uit een woning in Elst. Hiervoor werden op 1 januari eveneens een 15-jarige en een 18-jarige jongen aangehouden.

Door nader onderzoek verdenkt de politie de vier jongens ervan in verschillende samenstellingen - meerdere inbraken en insluipingen te hebben gepleegd in woningen, schuren en een bedrijf in Elst. Hierbij werden diverse goederen weggenomen. Dit waren onder andere gereedschap, audiovisuele apparatuur, mobiele telefoons en geld. Daarnaast verdenkt de politie de jongens van het stelen van diverse fietsen. Een deel van deze goederen en fietsen is teruggevonden en inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

De politie zet het onderzoek voort. De verdachten zijn in bewaring gesteld en overgedragen aan justitie.